Bijgewerkt: 8 mei 2024

380 Amstelveners gebruikten subsidieregeling energiebesparing in 2023

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-12-2023

In 2023 maakten meer dan 380 inwoners in Amstelveen gebruik van de subsidieregeling Energiebesparing. Volgend jaar zet de gemeente de subsidie voort. De subsidieregeling voor 2024 legt extra nadruk op het gebruik van duurzame materialen, zoals natuurlijk isolatiemateriaal. De regeling geldt voor verschillende energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'In 2024 kunnen inwoners die zelf hun woning willen isoleren of het verduurzamen laten doen subsidie krijgen. We moedigen inwoners aan om natuurlijke materialen te gebruiken. Hiermee besparen we CO2 en dragen we bij aan een beter milieu.'

Foto Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2023)

Floor Gordon (D66), wethouder Duurzaamheid

Subsidie Energiebesparing 2024. Opvallende maatregelen in de subsidieregeling:

-Subsidie voor het zelf aanbrengen van dakisolatie, isolerende voorzetwanden en vloerisolatie;

-Bij gebruik van natuurlijk isolatiemateriaal kan het subsidiebedrag met 10% worden verhoogd;

-Bij installatie van een warmtepomp met natuurlijk koudemiddel kan het subsidiebedrag met 10% worden verhoogd;

-Het subsidiebedrag voor dakisolatie kan met 5% worden verhoogd als dit gelijktijdig met buren wordt aangevraagd;

-Eigenaren van een monumentale woning of een woning met beschermd stads- of dorpsgezicht komen in aanmerking voor een extra subsidie van € 1.000.

Voor wie is de regeling bedoeld? De subsidie Energiebesparing is beschikbaar voor huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Aanvragers dienen de subsidieaanvraag binnen 13 weken na de uitvoering van de werkzaamheden in, waarna de beoordeling direct plaatsvindt.

Subsidies stapelen. De subsidie Energiebesparing vormt een aanvulling is op de landelijke subsidieregelingen: De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). De subsidieregeling verduurzaming voor vereniging van eigenaars (SVVE). Zie ook: Subsidie- en financieringswijzer (rvo.nl)

Informatie. De volledige regeling en voorwaarden voor 2024 zijn vanaf 1 januari 2024 te vinden op amstelveen.nl/duurzaam onder de knop ‘Duurzame subsidies en acties’. Voor 2024 is een bedrag van € 290.000 beschikbaar.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.