Bijgewerkt: 14 augustus 2022

3de Pianopromenade van Amstelveen in de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
11-09-2013

Op zondag 22 september 2013 uur doet de Kruiskerk Amstelveen, aan de Van der Veerelaan 30A, mee aan de 3de Pianopromenade van Amstelveen. Verschillende musici brengen van 14.30 - 17.00 uur een gevarieerd programma ten gehore op verschillende adressen in het gebied rond Amsterdamseweg en Keizer Karelweg. Dit jaar ook in de Kruiskerk, waar deze middag vooral Frans-georiënteerde muziek uit de negentiende en twintigste eeuw zal klinken.

kruiskerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De Kruiskerk in Amstelveen


Violist Bob der Ent en pianist Daniël Kramer nemen het leeuwendeel van het programma voor hun rekening. Bob van der Ent speelt de vijfde solosonate van de Belgische violist en componist Eugene Ysaÿe, Daniël Kramer speelt pianowerk van Olivier Messiaen en samen spelen ze de sonate voor viool en piano (opus 13) van Gabriël Fauré.

Henk Trommel, de organist van de Kruiskerk, en Aart Appelhof (vleugel) brengen duetten voor orgel en piano van Charles Marie Widor en Alexandre Guilmant ten gehore. Composities in de zelden gehoorde combinatie orgel-piano.

Alexander de Bie bespeelt tenslotte het grote Flentrop-orgel bespelen. Alexander is 12 jaar oud en een veelbelovend organist en pianist. Hij zit in de jongtalent-klas van het Haags conservatorium. Sinds zijn zesde jaar heeft hij les van de organist van de Westerkerk, Jos van der Kooij.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.