Bijgewerkt: 15 juni 2024

3de Vrijheidsmaaltijden op 4 en 5 mei in het Cobra Museum

Nieuws -> Informatief

Bron: Cobra Museum
29-04-2014

Op 4 en 5 mei 2014 staat Amstelveen in het teken van herdenken en de vrijheid. De Amsterdamse Vrijheidsmaaltijden zullen na groot succes voor de derde keer worden gehouden en nu ook voor het eerst in Amstelveen plaats vinden, bij het Cobra Museum.

Verspreid aan één lange tafel wordt er gegeten en gesproken over vrijheid. De maaltijden worden aangevuld met historische verhalen, lezingen en rondleidingen. Artistiek directeur Katja Weitering zal spreken over Cobra, 1000 dagen vrijheid. Speciale Cobra gerelateerde gasten schuiven aan en laten van zich horen. Of je nu met vrienden wil eten, gedichten wil horen, of een goed gesprek /stevige discussie wil voeren, jij kunt ook mee doen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het Cobra Museum in Amstelveen


Op de tafels ligt Vrijheidsbrood ontworpen door eetontwerpster Marije Vogelzang. Een tweekleurig brood met een donkere buitenkant van roggemeel met kummel en een kern van wittebrood, het brood van de bevrijding. Het brood wordt gebakken door kunstenaar/bakker Karel Goudsblom. Na afloop delen tafelgenoten de vrijheidschocolade van Tony Chocolonely. De kern van het menu is samengesteld door restaurant Le Petit Cobra en chef-kok Mark Sietsma en deels geïnspireerd op oorlog en vrijheid.

Op zondag 4 mei 2014 is er een diner, dat begint om 19:00 met een korte rondleiding door de tentoonstelling From the Guggenheim Museum… waar kunst te zien is veelal gemaakt net na de Tweede Wereldoorlog vanuit een energie om ‘te breken’ met de benauwde rationale conventies die de oorlog met zich mee had gebracht. Voor 8 uur gaan we aan tafel en na twee minuten gezamenlijke stilte zal er een begin gemaakt worden met het eten aan 1 lange tafel, opgezet tussen de vaste collectie.

Op maandag 5 mei 2014 vieren we de vrijheid met een uitgebreide vrijheidslunch van 13:00 tot 16:00. Het programma is soortgelijk als 4 mei, maar bij mooi weer gaan we buiten op het Sandbergplein zitten. Kosten Vrijdheidsmaaltijd
 € 45. Normaliter is een diner incl. wijn en een bezoek aan de tentoonstelling (ex. rondleiding) € 88,50. Reservering verplicht vooraf via r.tenzende@cobra-museum.nl o.v.v. 4/5 mei diner. Let op: Er is plek voor maximaal 35 personen per dag.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.