Bijgewerkt: 26 juni 2022

3de dode hoek training voor Amstelveense basisschoolleerlingen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-06-2016

Op maandag 13 juni 2016 heeft de gemeente Amstelveen in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) voor de derde achtereenvolgende keer de Dode Hoek Actie 'Veilig op weg', georganiseerd op het Stadsplein Amstelveen. Ruim 360 leerlingen van verschillende basisscholen hebben hier op diverse locaties in Amstelveen aan meegedaan. Net zoals voorgaande jaren kwamen de meeste leerlingen naar het Stadshart. Ze leerden onder andere hoe ze om moeten gaan met de dode hoek van vrachtwagens. Ook was er een verkeersquiz in de Volksuniversiteit.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveenweb.com - 2016)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer met de scholieren en de chauffeur van de vrachtwagen op het Stadsplein Amstelveen


Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer: “Elk jaar organiseren we vanuit de gemeente verkeersprogramma’s voor leerlingen uit het basisonderwijs. Zo willen we, dat kinderen zich zo veilig mogelijk door het verkeer bewegen. Juist nu is dat belangrijk, omdat veel van hen na de zomer naar de middelbare school gaan en dan vaak grotere afstanden moeten afleggen. Bij de organisatie van deze verkeersprogramma’s werken onze eigen verkeersadviseurs al een aantal jaar prettig samen met de VVN.” 

De vrijwilligers van VVN lieten samen met de bestuurders van de vrachtwagens aan de leerlingen zien op welke plekken rond de vrachtwagen je als fietser niet, of moeilijk te zien bent voor een chauffeur. Ook gaven ze de leerlingen een aantal slimme tips. De belangrijkste: ga nooit naast een vrachtwagen staan als je voor een verkeerslicht staat te wachten en blijf minstens 3 meter achter de vrachtwagen staan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.