Bijgewerkt: 26 september 2021

3de ronde SamenZonneEnergie van start in Noord-Holland

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-10-2013

Na de twee eerdere succesvolle groepsaankopen zonnepanelen, organiseren 22 Noord-Hollandse gemeenten (waaronder Amstelveen) samen met iChoosr de derde groepsaankoop. Met deze groepsaankoop hopen de Noord-Hollandse gemeenten en iChoosr dat er nog meer duurzame energie wordt opgewekt in Noord-Holland.

Huis (en dak-) eigenaren in Noord-Holland kunnen zich tot en met 13 november 2013 gratis en vrijblijvend inschrijven via de website www.SamenZonneEnergie.nl. Ook huurders kunnen zich inschrijven. Maar dan is er wel toestemming van de verhuurder nodig.

zonnecell Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Zonnecollectoren op het dak van een boerderij in Amstelveen


Woont u in een monument, kijk dan op de website voor informatie over het vergunningentraject. Na sluiting van de inschrijfperiode is er op 14 november een veiling voor leveranciers van zonnepanelen. Deze leveranciers moeten aan strenge kwaliteits- en servicevoorwaarden voldoen.

Deelnemers krijgen vervolgens het beste bod uit de veiling voorgelegd met alle bijbehorende informatie. Vanaf dat moment kunnen deelnemers beslissen, of ze het aanbod aannemen. Voor iedereen die het bod accepteert worden de levering en installatie van de zonnepanelen volledig verzorgd.

Resultaten van de eerdere rondes in Noord-Holland

4775 huishoudens accepteerden het aanbod uit de eerdere twee rondes. Zij realiseren maar liefst ruim 45000 panelen op hun dak. Jaarlijks reduceren de deelnemende gemeenten hierdoor in totaal zo’n 6 miljoen kilo CO2. De energierekening van deze huishoudens neemt in totaal met meer dan 2 miljoen euro af

Voor Amstelveen gaat het om 2769 nieuwe panelen op de daken van 335 huishoudens. Dit komt neer op een verminderde CO2-uitstoot van meer dan 365.000 kilo per jaar en een vermindering van de energierekening met ruim 125.000 euro.

Wethouder Duurzaamheid en Milieu Jan-Willem Groot (CDA): “Ik ben erg trots op de behaalde resultaten. Ik hoop, dat mensen die de zonnepanelen geplaatst krijgen tevreden zijn over hun aankoop en de opbrengsten en hun omgeving zullen vertellen hoe de zon voor hun aan het werk is. Zodat nog veel meer mensen gebruik gaan maken van de mogelijkheid aan een groepsaankoop mee te doen.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.