Bijgewerkt: 25 juli 2024

4 miljoen euro voor meer talendocenten

Nieuws -> Taal

Bron: Rijksoverheid
27-11-2013

Om meer leraren Nederlands, Engels, Frans, Duits en klassieke talen voor de klas te krijgen gaan universiteiten meer eerstegraads leraren talen opleiden. Het kabinet stelt daarvoor € 4 miljoen beschikbaar, zo maakte minister Jet Bussemaker (Onderwijs) op 27 november 2013 bekend.

Op dit moment vormen deze talen de zogenoemde ‘tekortvakken’, vakken, waar te weinig leraren voor beschikbaar zijn. Dat bedreigt de kwaliteit van het onderwijs en dus is er werk aan de winkel voor de universiteiten en lerarenopleidingen, aldus minister Bussemaker. De minister daagt de opleidingen uit om zelf met initiatieven te komen om meer jongeren enthousiast te maken voor een baan voor de klas.

talen Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2013)

Om meer leraren Nederlands, Engels, Frans, Duits en klassieke talen voor de klas te krijgen gaan universiteiten meer eerstegraads leraren talen opleiden


Eerder maakte minister Bussemaker bekend, dat Lerarenopleidingen studenten strenger gaan selecteren op geschiktheid voor het beroep, kennis en motivatie. Deze maatregel moet de studie-uitval terugdringen en leiden tot betere leraren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.