Bijgewerkt: 7 december 2023

4 verdachten aangehouden voor woninginbraak in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
05-01-2012

De politie heeft woensdagmiddag 4 januari 2012 in Amstelveen vier verdachten aangehouden voor het plegen van een woninginbraak. Twee laptops lagen in de auto, waarin de verdachten zaten.

Een surveillerende motoragent hield omstreeks 16.45 uur een auto met een buitenlands kenteken staande op de Sportlaan. De vier Roemeense inzittenden gedroegen zich nerveus. Daarom stelde de agent een onderzoek in.

Hij kreeg van de bestuurder toestemming te kijken in de kofferbak van het voertuig. Bij het zien van inbrekerswerktuigen en twee laptops werden de drie mannen en een vrouw - in de leeftijd van 18 tot 25 jaar - aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal of heling.

Bij de insluiting aan het politiebureau bleek, dat diezelfde middag was ingebroken in een woning aan Watercirkel. Vermoedelijk zijn de laptops daar buit gemaakt. De bewoner deed aangifte van de inbraak. De auto en de daarin aanwezige goederen zijn in beslag genomen.

“Het is niet toevallig, dat wij deze personen aanhouden”, zegt een projectleider van de politie in Amstelveen. “Aanpak van woninginbraken heeft een hoge prioriteit en daarom letten wij zeer goed op.”

Om inbraken te voorkomen is het belangrijk de woning te voorzien van goed hang en sluitwerk. Meer preventietips zijn te vinden op www.politie-amsterdam-amstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.