Bijgewerkt: 24 maart 2023

40 brievenbussen in Amstelveen worden verwijderd door PostNL

Nieuws -> Informatief

Bron: PostNL
20-08-2018

PostNL merkt dat er in Nederland steeds minder post wordt verstuurd. De chauffeurs die de brievenbussen legen, komen daardoor steeds meer brievenbussen tegen, waar bijna niets meer in zit. Deze brievenbussen worden dus eigenlijk (bijna) niet meer gebruikt. Daarom verwijdert of verplaatst PostNL deze brievenbussen naar een andere locatie, waar meer mensen komen, zodat de brievenbus weer vaker wordt gebruikt. Denk hierbij aan locaties zoals supermarkten, trein- of busstations en locaties aan het begin van een woonwijk.

Foto Amstelveen
(Bron PostNL - 2018)

In Amstelveen blijven er 39 brievenbussen staan en 40 verwijderd vanaf 8 september 2018. In Westwijk worden de brievenbussen aan Schweitzerlaan 47, Marshallsingel 16, Aletta Jacobslaan 1, Bertha von Suttnerlaan 70 en aan de Noorddammerweg 76 verwijderd. Op de lijst staat per vergissing Schweitzerlaan 61


Het uitgangspunt blijft dat de brievenbussen voor iedereen bereikbaar moeten blijven, ook voor mensen die minder mobiel zijn. Daarnaast houdt het bedrijf aan de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft.PostNL begrijpt dat het aanpassen van de brievenbussenlocaties ingrijpend kan zijn. Daarom bekijken ze per regio, welke locaties geschikt zijn voor de brievenbussen. Ze overleggen dit met zowel landelijke als lokale belangenorganisaties voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn. Samen met deze partijen stellen ze de locaties vast voor onze brievenbussen. Zo zorgen ze er samen voor dat de brievenbus voor iedereen bereikbaar blijft. Dit betekent dat PostNL niet alle brievenbussen in één keer verwijdert, maar op verschillende momenten in verschillende regio’s.

Foto Amstelveen
(Bron PostNL - 2018)

De brievenbus voor Schweitzerlaan 47 op 20 augustus 2018


Vanaf zaterdag 8 september 2018 past PostNL het netwerk van brievenbussen in het zuiden van Noord-Holland aan. In het zuiden van de provincie Noord-Holland blijven 618 brievenbussen staan, worden er 6 nieuwe brievenbussen geplaatst en 424 brievenbussen verwijderd. Dit betekent dat het totaal aantal brievenbussen in het zuiden van Noord-Holland afneemt van 1042 naar 624 brievenbussen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.