Bijgewerkt: 31 maart 2023

42.000 euro garantiesubsidie voor behoud van het Amstelveens Poppentheater

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-08-2020

Het Amstelveens Poppentheater is zwaar geraakt door de coronamaatregelen. Om het bij kinderen populaire theater in de huidige crisis te helpen, steunt het college van B en W van Amstelveen het kindertheater met een garantiesubsidie van 42.000 euro voor inkomstenderving en innovatie.

De garantiesubsidie dient om het nettoverlies voor de periode vanaf de sluiting tot het einde van het jaar te dekken, om noodzakelijke aanpassingen aan het theater te doen en om een innovatief aanbod te ontwikkelen binnen de beperkingen van de anderhalvemetersamenleving. 'Het is noodzakelijk om buiten de gebaande paden te denken. Het is goed om te zien dat het Amstelveens Poppentheater hier actief mee bezig is. Ook zoekt het theater de samenwerking op met onder andere het Cobra Museum en Museum Jan. Dat is belangrijk om samen deze crisis door te komen en daarmee tegelijkertijd een breder publiek te kunnen aanspreken.' - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur.

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2020)

Vlnr.: wethouder Herbert Raat, Joris Thomassen technicus van het poppentheater, Anne-Mieke van der Vet (D66) raadslid, Rubiah Balsem Kunst en Cultuur Intermediair en theaterdirecteur Myrthe Schuuring


Het poppentheater wil graag vernieuwen en innoveren om toekomstbestendig te worden en een breder lokaal publiek aan te spreken. Daarom zet de directie onder meer in op een televisieprogramma voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en pop-uptheater op instellingen voor gehandicapte kinderen en in Museum Jan. Daarnaast heeft het Poppentheater in juli een extra zomerprogrammering gedraaid om iets extra’s te doen voor de kinderen en ouders die het theater drie maanden hebben moeten missen.  

Het Poppentheater heeft naast de garantiesubsidie een aanvraag ingediend voor kwijtschelding van de huur of gemeenschappelijke lasten waarvoor het college op 28 juli 2020 de voorwaarden heeft vastgesteld. Daarnaast doet het een tweede aanvraag voor de landelijke TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) voor een tegemoetkoming in de vaste lasten. Het Poppentheater ontvangt reeds een overbruggingssubsidie van het Fonds Podiumkunsten in het kader van de SKIP-regeling (Kleinschalige en incidentele programmering).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.