Bijgewerkt: 3 december 2022

42.000 huishoudens in Amstelveen met 1 gigabit-internet

Nieuws -> Informatief

Bron: Vodafone/Ziggo
06-04-2021

De Noord-Hollandse gemeente Amstelveen is klaar voor de toekomst met het GigaNet van VodafoneZiggo. Ziggo biedt vanaf vandaag in één klap razendsnel internet aan bijna 42.000 huishoudens en bedrijfspanden in Amstelveen. Downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde zijn vanaf nu mogelijk in de gemeente. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 3 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden.

Het netwerk van Ziggo is de afgelopen tijd verbeterd door slimme technologie. Daardoor was het niet nodig om de straat open te breken. De 1 Gbps downloadsnelheden zijn dan ook per direct beschikbaar. Er zijn geen wachttijden of vertragingen.

Klaar voor de toekomst. 'De uitrol van supersnel internet in Nederland past geheel binnen VodafoneZiggo's ambitie om Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst', aldus Jeroen Hoencamp, CEO VodafoneZiggo: 'Onder de noemer GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, investeren we jaarlijks honderden miljoenen in een stabiel, innovatief en veilig netwerk. 'Gigabit zonder graven' is daar een belangrijk onderdeel van. Dankzij al deze investeringen om ons netwerk 1 gigabit geschikt te maken, profiteren niet alleen klanten die kiezen voor de hoogste internetsnelheid. Ook alle aangesloten klanten profiteren automatisch van een snellere en stabielere netwerkverbinding zonder iets te hoeven doen.'

Foto Amstelveen
(Foto Ziggo - 2019)

Jeroen Hoencamp (1966) is Chief Executive Officer (CEO) sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017


Netwerk investeringen. Afgelopen tijd werd het Amstelveense kabelnetwerk technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 69.182 nieuwe connectoren en vervingen ruim 6.457 aansluitkabels in 3.690 straatkasten. Bij elkaar meer dan 7 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales. Dankzij al deze vernieuwingen wordt supersnel internet niet per straat of wijk beschikbaar, maar schakelt Ziggo in één keer hele steden of regio's aan.

Foto Amstelveen
(Bron Ziggo - 2021)

De maandelijkse kosten van Internet Giga en TV Complete van Ziggo. Let op de 1 Giga verbinding is niet in alle woningen in Amstelveen beschikbaar op dit moment (april 2021)


Signaal 97% via glasvezel. Het vaste netwerk van Ziggo is een typisch hybride netwerk dat bestaat uit glasvezel en coax. De weg die het internet signaal van het datacenter naar een huisaansluiting aflegt, verloopt over het Ziggo-netwerk voor gemiddeld 97% via glasvezel. Alleen het laatste deel, van de wijk tot in de huiskamer, gaat via coaxkabel. Op dit coaxdeel past Ziggo de technologie DOCSIS 3.1 toe waarmee ook hoge internetsnelheden te behalen zijn met nu al een downloadsnelheid tot 1 Gbps. Deze technologie zorgt dat binnen een aantal jaar snelheden tot zelfs 10 gigabit per seconde mogelijk worden. Ook de uploadsnelheden gaan op termijn omhoog.

GIGA-abonnement. Ziggo's nieuwe abonnementsvorm 'GIGA' bestaat uit: internet tot 1 Gbps download en 50 Mbps upload, het meest uitgebreide tv-zenderpakket via de interactieve Mediabox Next, Ziggo Movies & Series XL (Home of HBO), Ziggo Sport, Ziggo GO-app en een vaste telefoonaansluiting. Lees hier meer over GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.