Bijgewerkt: 11 augustus 2022

456 opgenomen COVID-patiënten in Nederland week 39-2021

Nieuws -> Informatief

Bron: LCPS
29-09-2021

Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 456 op 29 september 2021, dat is een daling van 19 patiënten ten opzichte van gisteren. Daarvan liggen er 143 op de IC, 11 patiënten minder dan gisteren. Van de COVID-patiënten liggen er 313 in de kliniek, 8 minder dan gisteren. Er zijn gisteren geen bovenregionale verplaatsingen van COVID-patiënten gerealiseerd met inzet van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Vandaag zijn er 45 nieuwe COVID-patiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 3 meer dan gisteren. Van de nieuwe COVID-patiënten zijn er 7 opgenomen op de IC, 4 meer dan gisteren en 38 in de kliniek, 1 minder dan gisteren. Voor zowel IC als kliniek is het gemiddeld aantal opnames afgelopen week gedaald. Bekijk figuur 1 en 2 voor alle cijfers.

Foto Amstelveen
(Bron LCPS - 2021)

Nieuwe COVID-opnames op IC op 29 september 2021: 4 meer dan gisteren. De afgelopen 24 uur zijn 7 nieuwe COVID-patiënten opgenomen op de IC. Dit zijn 4 patiënten meer dan gisteren en is gelijk gebleven met het weekgemiddelde. Het weekgemiddelde is 7. Dit is een daling van 4 opnames ten opzichte van het vorige weekgemiddelde. Het weekgemiddelde geeft het gemiddeld aantal COVID-patiënten aan dat de afgelopen 7 dagen nieuw is opgenomen op de IC


Bezetting Intensive Care. De totale bezetting is met 31 gedaald naar 737 bedden. Op de IC liggen nu 143 COVID-patiënten, 11 minder dan gisteren en 594 non-COVID-patiënten, 20 minder dan gisteren. De COVID-bezetting op de IC is de afgelopen weken gedaald. We verwachten dat de bezetting de komende week verder daalt.

Bezetting kliniek. De totale bezetting is met 157 gestegen naar 14.317 bedden. In de kliniek liggen nu 313 COVID-patiënten, 8 minder dan gisteren. De COVID-bezetting in de kliniek is de laatste weken gedaald. We verwachten dat de bezetting de komende week verder daalt. Zie figuur 4 voor alle cijfers. De instroom van COVID-patiënten is afgelopen week vooral in de kliniek gedaald, voor de IC is de instroom ongeveer gelijk gebleven. De COVID-bezetting in zowel de kliniek als de IC is de afgelopen week gedaald. We verwachten dat deze daling deze week aanhoudt. Het LCPS spreidt waar nodig patiënten tussen regio’s, zodat de coronazorg evenredig wordt verdeeld over het land.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.