Bijgewerkt: 21 maart 2023

4de editie French Connection in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
10-07-2012

In de voorhoede van Franse electronische muziek tijdens French Connection.

Op 13 oktober 2012 organiseren poppodium P60, G Line Production & Le Kalif de vierde editie van het vooruitstrevende evenement French Connection. Het doel; de nieuwste opkomende artiesten uit Frankrijk een plek geven in Nederland. Dit jaar zal de programmering in het teken staan van electronische muziek.

Met een programma bestaande uit de artiesten Seal Of Quality, Christine, La Fine Equipe, Niveau Zero, The Unik en Tambour Battan en een samenwerking met het label Chateu Bruyant, krijgt men te zien waar het in Frankrijk momenteel allemaal om draait.

French Connection is een showcase, waar de beste opkomende artiesten uit Frankrijk op een Nederlands podium gepresenteerd worden. Het programma is altijd een reflectie van de hedendaagse Franse muziekscene. De voorgaande edities brachten acts als Le Peuple de L'Herbe, Matmatah, High Tone en Bad Joke naar Nederland. Nu is het de beurt aan de meest opzienbarende opkomende artiesten binnen het electronische genre.

Unik Amstelveen
(Bron P60 - 2012)

Adrien Sauvaget alias ' The Unik' mastering engineer bij X-Pand Sound Studio


Avond programma

Het spits wordt afgebeten door Seal of Quality, ‘one man band’ en geesteskind van de jonge, enigmatische artiest Nicolas Cueille. Voor zijn lo-fi composities maakt de jonge producer gebruik van 8 bit spelcomputer geluiden, gitaar, vocoder en synths.

Aeon Seven en Kunst Throw zijn meesters van de draaitafels. Samen vormen ze het electro-duo Christine. De hiphop-invloeden, in het bijzonder het scratch-geweld van de twee turntablisten maakt de muziek van Christine origineel, bombastisch en zeer gewild.  De heren maakten remixes voor Amon Tobin en Atari Teenage Riot, deelden het podium met Justice en maken deze zomer hun opwachting op het wereldberoemde Montreux Jazz Festival.

Vervolgens is La Fine Équipe aan de beurt. Het collectief uit Marseille bestaat uit producers en geluidstechnici, die op basis van een indrukwekkende live-set zich zo langzamerhand mogen scharen tussen de gevestigde orde van de Franse electro-scene. Hiphop-, soul- en reggae-invloeden zijn te horen in de instrumentale dance van het kwartet. Onmogelijk om bij stil te blijven staan.

Chateau Bruyant afterparty

Na deze drie optredens gaat er nog niemand naar huis, want de afterparty wordt verzorgd door Chateau Bruyant, hét Franse electronische platenlabel van dit moment. De paradepaardjes uit de stal: Niveau Zero, The Unik en Tambour Battant. Progressieve electronica, variërend van electro tot dubstep.

Een avond die in het teken staat van de electronische avant-garde van onze Franse vrienden. Benieuwd wie de opvolgers zijn van Justice en Daft Punk? Een aantal kanshebbers zijn te zien op 13 oktober tijdens French Connection. Kaarten zijn te koop via de P60 website (www.p60.nl ) en alle Primera winkels.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.