Bijgewerkt: 23 april 2024

4de energiebesparende subsidieregeling wederom succes

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-10-2011

Amstelveense huiseigenaren hebben tussen mei en oktober 2011 opnieuw massaal energiebesparende maatregelen aan hun woning toegepast en daarvoor een gemeentelijke subsidie ontvangen. De vierde Amstelveense subsidieregeling van 50.000 euro is volledig opgebruikt. Meest populaire woningverbetering was ook dit keer weer het aanbrengen van HR++ glas.

Ook zonnepanelen staan steeds meer in de belangstelling. Blijvend populair zijn spouwmuurisolatie en vloerisolatie. De gemeente Amstelveen is wederom tevreden met de belangstelling van haar energiebewuste inwoners en bereidt met de Provincie Noord-Holland een nieuwe regeling voor. Met de regeling wordt een jaarlijkse CO2-uitstoot van 59,3 ton voorkomen.

De gemeente kreeg 89 aanvragen in de loop van deze vierde regeling. Meest aangevraagde subsidie betrof HR++-glas en was goed voor 36 aanvragen. In totaal werd voor 750 m² glas subsidie aangevraagd. Voor het aanbrengen van zonnepanelen, spouw- en vloerisolatie werd 11 keer subsidie aangevraagd. Twaalf aanvragers troffen meer dan één maatregel.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

'Steeds meer Amstelveners worden zich bewust van de noodzaak aan energiebesparing te doen. En zorgen voor het toepassen van energiebesparende maatregelen aan hun woning. Deze initiatieven steunt de gemeente van harte'- aldus CDA-wethouder Jan-Willem Groot van Milieu en Energie


Ook voldeden meer aanvragen aan de voorwaarden die de gemeente in de regeling stelde. Minder aanvragers werden uiteindelijk teleurgesteld, voornaamste reden voor afwijzen waren woninguitbreiding (isolatiesubsidie is dan uitgesloten), en treffen van maatregelen buiten de looptijd van de regeling.

De gemeente werkt momenteel aan een nieuwe regeling en vraagt hiervoor opnieuw een subsidiebijdrage aan bij de Provincie Noord-Holland.  Verwachting is dat de vijfde regeling in het voorjaar van 2012 van start gaat. Amstelveners die op de hoogte willen blijven kunnen hun interesse alvast kenbaar maken via energiebesparing@amstelveen.nl.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.