Bijgewerkt: 25 mei 2024

50 goedkope zorgappartementen bij Klaasje Zevenster

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-07-2011

Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen heeft op 19 juli 2011 een Programma van Eisen vastgesteld voor Klaasje Zevenster. Dit bevat een bijstelling van de oorspronkelijke plannen. Bij de 50 zorgappartementen is nu gekozen voor een andere huurprijscategorie.

Deze vallen nu qua huurprijs in de categorie sociale huur in plaats van de eerder geplande middeldure huur, waardoor de voorraad woningen in de sociale prijsklasse in Amstelveen weer flink toeneemt. Ook nieuw is, dat van de 110 geplande zogeheten comfortwoningen er 50 gereserveerd zijn voor mensen met een zorg- of dienstverleningsindicatie.

Klaasje Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Zorgcentrum Klaasje Zevenster van de Stichting Brentano Amstelveen


 “Alhoewel de voorraad sociale huurwoningen op zich op peil is, proberen we op een bij uitstek geschikte locatie als Klaasje Zevenster mogelijkheden te benutten voor het toevoegen van woningen met sociale huurprijzen” merkt wethouder Levie van Ruimtelijke Ordening (BBA) op.

Bij de toedeling van de woningen hebben de huidige bewoners van Klaasje Zevenster een voorkeurspositie. Ook Amstelveners met een zorgindicatie hebben bij de toedeling een voorkeurspositie.

Wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) van minima- en ouderenbeleid vult aan: “Door deze aanpassingen maken huidige bewoners met een zorgbehoefte kans op een vernieuwde woning. De focus voor de zorgappartementen ligt op de oudere senioren met een zorgbehoefte. Ik sta voor deze ontwikkeling”.

Een andere bijstelling in de plannen is het toevoegen van extra parkeerplaatsen voor bezoekers in de Klaasje Zevensterstraat. Doel van de herontwikkeling blijft om een eigentijds zorgcentrum te realiseren, zowel voor mensen die zorg op afstand als zorg dichtbij nodig hebben. De comfortwoningen zijn vooral bedoeld voor mensen die zorg op afstand behoeven. Om die reden zijn er nu 50 gereserveerd voor mensen met een indicatie.

Naast deze bijstellingen zijn nog andere eisen vastgelegd. Deze gaan ook over het ontwikkelprogramma en daarnaast over stedenbouw, groen en landschap, verkeer waaronder parkeren en milieu.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.