Bijgewerkt: 26 maart 2023

500 bezoekers tijdens de Dag van de Bouw 2018 in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Amstelveenweb
06-06-2018

De Dag van de Bouw is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot en bekend publieksevenement in Nederland. Leden van Bouwend Nederland, bouw- en infrabedrijven, openden die dag, zaterdag 2 juni, hun bouwhekken voor de geïnteresseerden. In meerdere regio's verspreid over heel Nederland kon men bekijken wat er allemaal gebeurt achter de bouwhekken op een bouwlocatie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Een door een kind ingekleurde de Dag van de Bouw hun kleurplaat


In Amstelveen brachten ruim 500 geïnteresseerden een bezoek aan de Dag van de Bouw. In belevingscentrum Amstelveen InZicht konden bezoekers deelnemen aan diverse bus- en fietsexcursies. Op het Stadsplein ontstond gedurende de dag een enorme 3D-tekening met daarop de toekomstige Amstelveenlijn.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Herbert Raat (VVD) wethouder Project A9 (midden) en Kees Abrahamse (r) omgevingsmanager programma Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) van Rijkswaterstaat Noord-Holland in gesprek met een burger voor het gebouw van de bibliotheek op het Stadsplein Amstelveen tijdens de Dag van de Bouw op 2 juni 2018


De excursies waren erg populair. Onder deskundige leiding reden er bussen langs (toekomstige) bouwlocaties zoals de A9, werkzaamheden in aanloop naar de vernieuwde Amstelveenlijn en ontwikkelingen in het Stadshart. Veel mensen wisten ook de weg naar Amstelveen InZicht te vinden. Daar kregen ze informatie over de grote projecten van het Stadshart, A9 en de Amstelveenlijn.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het is erg druk in het belevingscentrum Amstelveen InZicht


Buiten stonden werkvoertuigen van Rijkswaterstaat en een enorme graafmachine van aannemer KWS. Aan de oproep om op de Dag van de Bouw hun kleurplaat in te leveren bij InZicht hebben kinderen en hun ouders massaal gehoor gegeven. Het leverde alvast een gratis ijsje op en misschien een prijs op woensdag 20 juni, de dag van de prijsuitreiking.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Herbert Raat (VVD) wethouder is plotseling een ijscoman van Amstelveen InZicht geworden. Oud-raadslid van VVD-Amstelveen Marius Rietdijk volgt de ongewone actie van de wethouder en als dank voor zijn bezoek, kreeg hij van Herbert Raat ook een oubliehoorntje met vanille-ijs


De openingstijden van Amstelveen InZicht zijn: Woensdag: 12.00 uur - 17.00 uur. Donderdag: 12.00 uur – 19.00 uur. Vrijdag: 12.00 – 17.00 uur. 1ste en 3de zaterdag van de maand: 12.00-17.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.