Bijgewerkt: 5 december 2022

5000 woningen in het Amstel III gebied

Nieuws -> Amsterdam

Bron: Gemeente Amsterdam
10-06-2009

Het gebied Amstel III, dat grofweg loopt van de Amsterdam Arena tot het AMC, zal ingrijpend veranderen- meldt de gemeente Amsterdam. Nu staan in het gebied eigenlijk alleen kantoren en bedrijfsruimtes. In de toekomst moeten er ongeveer 5000 woningen in het gebied komen te staan. Dit schrijft wethouder van Poelgeest in een brief aan de raad.

Het gebied Amstel III is ooit ontwikkeld als een eenzijdig werkgebied. Door de eenzijdige bebouwing is het gebied buiten werktijd behoorlijk verlaten. Bovendien zijn er nu te weinig voorzieningen zoals horecagelegenheden en winkels.

Dat maakt dat het ook voor bedrijven niet de aantrekkelijke plek meer is die het zou moeten zijn. De komende jaren moet het gebied fors worden aangepakt om ervoor te zorgen dat het ook in de toekomst levensvatbaar is.

Amsterdam wil zijn woningbouwopgave uitbreiden van 50.000 nieuwe woningen tot 2040 naar 70.000 woningen. Door zoveel mogelijk woningen te bouwen in bestaand stedelijk gebied kan het bijzondere landschap in de regio bewaard blijven.

Amstel III?

Het Amstel III gebied maakt deel uit van het grote bedrijventerrein van Amsterdam-Zuidoost, een locatie met verschillende bedrijfsruimten, kantoren, showrooms, entertainment en detailhandel. Dit deelgebied heeft een oppervlakte van ongeveer 80 hectare en wordt omsloten door de rijksweg A2, de rijksweg A9, de Holterbergweg en de Burgemeester Stramanweg.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.