Bijgewerkt: 7 december 2023

500.000 euro beschikbaar voor openbare Wi-Fi -punten in Noord-Holland

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
23-10-2014

De provincie Noord-Holland stelt een aanvullend bedrag van € 500.000 beschikbaar voor de aanschaf en installatie van openbare Wi-Fi-punten in Noord-Holland. Het bedrag zal ook gebruikt worden voor de aanleg van breedbandnetwerken (de zogeheten Next Generation Access - NGA - netwerken).

Foto Amstelveen
(Foto Marisa Beretta - 2011)

Jan van Run, (VVD) gedeputeerde Economische Zaken en Personeel en Organisatie van de Provincie Noord-Holland


Eerder stelde de provincie in oktober 2013 al € 1,5 miljoen beschikbaar op dezelfde thema’s: € 250.000 voor Wi-Fi en € 1,25 miljoen voor breedband. Er bleken echter, ook onder invloed van de subsidieregeling, veel meer kansrijke initiatieven te bestaan dan waarin de regeling kon voorzien. De verdeling is nu € 150.000 voor Wi-Fi en € 350.000 voor breedband.

Gedeputeerde Jan van Run (EZ) is blij met de ontwikkelingen, en met de extra bijdrage: " Wi-Fi en NGA zijn investeringen in de economische kracht van onze provincie. Ik juich de initiatieven dan ook toe. Gelukkig waren we in staat om extra geld vrij te maken om er voor te zorgen, dat een aantal initiatieven die waren afgewezen alsnog een beroep kunnen doen op de regeling."

Gemeenten, maar ook bewonersorganisaties en bedrijven kunnen bij de provincie een aanvraag doen. De maximale subsidie van de provincie voor openbare Wi-Fi -punten is € 50.000. Voor NGA is dit € 250.000 per project. Belangstellenden kunnen zich melden bij het Digitaal Loket op de website van de provincie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.