Bijgewerkt: 23 september 2021

500.000 euro subsidie voor energiebesparende maatregelen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-03-2021

Amstelveen heeft in het kader van de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) 518.167 euro subsidie ontvangen van het Rijk. Met de subsidie kan de gemeente woningeigenaren en huurders stimuleren energie te besparen in hun woning. Dit zorgt voor een reductie van de CO2 uitstoot en een verlaging van de energielasten.

RREW-subsidie. Met de subsidie zal de gemeente verschillende projecten uitrollen die woningeigenaren en huurders helpen bij het nemen van (kleine) energiebesparende maatregelen. Voorbeelden van zulke maatregelen zijn het aanbrengen van radiatorfolie, leidingisolatie en LED-lampen. Ook zal de subsidie gebruikt worden voor verschillende collectieve acties op het gebied van zonnepanelen en isolatie. De RREW is een vervolg op de RRE-subsidie, die de gemeente afgelopen jaar kreeg.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De conventionele verlichting in een flat in Westwijk Amstelveen werd vervangen met LED-panelen dat veel beter is voor het milieu door het lagere energiegebruik en de langere levensduur (10-15 jaar). Ook de lichtopbrengst is veel beter: 390 lux tegenover de 56 lux van de conventionele verlichting


Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'We zijn verheugd over de toegekende subsidie. Dankzij deze rijkssubsidie kunnen we onze inwoners nog beter informeren over energiebesparende maatregelen en deze maatregelen ook direct aanbieden. Dit jaar kunnen we naast woningeigenaren ook huurders bewust maken van de mogelijkheden om energie te besparen. Inwoners kunnen met het verduurzamen van hun huizen de CO2-uitstoot verminderen, energiekosten verlagen en hun wooncomfort verbeteren.'

De gratis HuisScan is een voorbeeld uit de huidige RRE-subsidieregeling, waarmee inwoners op een laagdrempelige manier energieadvies krijgen. De scan laat in 2 minuten zien hoe er honderden euro’s op de energierekening bespaard kan worden. De HuisScan kan nog steeds gedaan worden via www.regionaalenergieloket.nl/amstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.