Bijgewerkt: 1 maart 2024

54-jarige Roemeen verdacht van 46 misdrijven ook in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam
02-04-2019

Op dinsdag 26 maart 2019 is een man aangehouden in de Penitentiaire Inrichting in Zaanstad. De 54-jarige Roemeen had net een celstraf uitgezeten, nadat hij in augustus 2018 op heterdaad was betrapt op zakkenrollerij en pinpasfraude. Hij zou 2 april vrijkomen, maar wordt nu opnieuw verdacht van in totaal 46 misdrijven.

De aanhouding vond plaats na maanden van grondig speurwerk van de Amsterdamse recherche in nauwe samenwerking met een groot aantal politiecollega’s en het Openbaar Ministerie. Van de 46 misdrijven waarvan de Roemeen wordt verdacht, gepleegd tussen 2009 en 2018, hebben 20 plaatsgevonden in Amsterdam. De rest vond plaats in onder meer Amstelveen, Den Bosch, Leiden, Bodegraven, Zeist en Rotterdam. De verdachte was ook in verschillende andere Europese landen actief en werd in Frankrijk, Noorwegen, Engeland en Denemarken gezocht.Toch bleef de Roemeen tot 8 augustus 2018 uit de greep van politie en justitie. Toen een politieman in burger de verdachte op straat herkende en volgde, kon hij de verdachte op heterdaad aanhouden voor zakkenrollerij en pinpasfraude. Het slachtoffer was een 88-jarige man uit Amsterdam en die voor 900 euro werd bestolen.

Slachtofferbijeenkomst. De slachtoffers in de 46 zaken waren vrijwel allemaal kwetsbare ouderen. Met een afleidingsmanoeuvre bij een betaal- of pinautomaat werd de pincode afgekeken. Vervolgens werd de pinpas gerold en werd daarmee grote bedragen gepind. In totaal is in deze 46 zaken voor meer dan 89.000 euro buit gemaakt. De Amsterdamse recherche organiseert binnenkort een slachtofferbijeenkomst voor alle gedupeerden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.