Bijgewerkt: 25 juli 2024

55 plussers gaan boksen

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
05-11-2012

Vanaf dinsdagavond 20 november 2012 (+ 4 dinsdagavonden daarop) start een nieuwe ronde lessen in boksen aan de 55+-sers. De trainingen zijn van 20.00 -21.30 uur in de Nieuwe Bankrashal, Pandora 3 in Amstelveen.

boks Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2012)

Bokstraining voor 55 plussers


Het is verstandig ongeveer 10 minuten van te voren aanwezig te zijn. Van de trainer ontvangt u leen bokshandschoenen. Boksen voor 55+ klinkt misschien wat ongewoon voor deze leeftijdsgroep maar de reactie van Gerda van Cappellen (71 jaar) trekt hopelijk vele 55+-ers over de streep.

Gerda van Cappellen (71 jaar): 'Ruim een jaar geleden ontving ik in mijn e-mail een uitnodiging met de vraag, of ik interesse had om met 55plussers te gaan boksen! In mijn leven heb ik veel recreatieve sporten beoefend, maar nooit gedacht aan boksen. Het tijdsbeeld is veranderd en het leek mij wel stoer als oudere eens een boksles te volgen. Sportmindz bood mij en een aantal ‘senioren’ deze kans. Ik belandde in Amstelveen in een reuze gezellig en gemotiveerd ploegje, in leeftijd variërend van 58 tot 72 jaar.

boks Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2012)

Gerda van Cappellen (71) is klaar voor de bokstraining


De bokstraining is intensief en zeer gevarieerd. Je leert je soepel te bewegen en je kan je lekker afreageren. Het geeft ontspanning en toch ook inspanning. Zo´n les bestaat uit een warming-up, techniek, schaduwboksen en sparren. Tijdens het sparren houden we rekening met elkaars niveau. Je leert hoe je moet verdedigen. Het gezicht wordt gemeden.

Na anderhalf uur klassikale training verlaat je de zaal met het gevoel dat je ‘goed bezig’ bent geweest. Boksen is iets voor iedereen die een uitdaging zoekt. Bovendien groeit je zelfvertrouwen. Kortom aan elke les beleef ik veel plezier en het geeft mij extra energie. Dus gewoon doen! Gerda van Cappellen (71 jaar)'

Bent u ook enthousiast geworden over boksen voor 55+-ers? Stuur dan een e-mail naar Jeroen van de Kaaij: van_der_kaaij@ziggo.nl  Vermeld in deze e-mail uw naam, telefoonnummer en geboortedatum.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.