Bijgewerkt: 4 maart 2024

6 nieuwe Baggage Drop-Off units op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
14-02-2012

Op woensdag 8 februari 2012 zijn zes nieuwe Self-Service Baggage Drop-Off units op Amsterdam Airport Schiphol in gebruik genomen. Hiermee zijn in vertrekhal 2 nu in totaal twaalf units beschikbaar voor de passagiers van  KLM en haar SkyTeam-partners. Tijdens een feestelijke ceremonie openden Ad Rutten, Executive Vice President & COO Schiphol Group, en Pieter Elbers, Chief Operating Officer KLM, de 'baai' met twaalf units.

baggagedrop Amstelveen
(Foto Amsterdam Airport Schiphol - 2012)

Zes nieuwe Self-Service Baggage Drop-Off units op Amsterdam Airport Schiphol in Vertrekhal 2. Nu zijn er in totaal twaalf baggage units in gebruik


"Met de Self-Service Baggage Drop-Off units kunnen we de service naar de passagier verbeteren. Self-service is een trend die door passagiers gewaardeerd wordt. Eerder ontwikkelden we samen met KLM al Self-Service Transfer. Self-Service Baggage Drop Off is een logische vervolgstap. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vernieuwingen en verbeteringen die KLM en Schiphol samen doorvoeren om de service naar passagiers te verbeteren. Zo maken we onze ambitie waar om Europe's preferred airport te zijn en te blijven."

Pieter Elbers, Chief Operating Officer KLM: "KLM is heel blij met deze uitbreiding van Self-Service Baggage Drop-Off units. Deze units vormen een logische stap in het verder uitbreiden van de selfserviceproducten binnen KLM en op de luchthaven. Wij spelen hiermee in op de wensen van onze passagiers, die steeds meer controle willen over hun reisproces. Inmiddels hebben zo'n één miljoen passagiers de Self-Service Bagagge Drop-Off units gebruikt; zij geven aan deze zeer te waarderen."

Amsterdam Airport Schiphol was in 2008 een van de pioniers op het gebied van het selfservice inchecken voor bagage. Sindsdien is het systeem verder ontwikkeld in samenwerking met KLM en BagDrop system BV en zijn er meerdere Self-Service Baggage Drop-Off units op Schiphol geïnstalleerd.

In augustus 2011 werden nog eens zes van de allernieuwste BagDrop units in gebruik genomen. In september 2011 ontvingen Schiphol en KLM de Best Baggage Initiative Award voor de Self-Service Baggage Drop-Off units op Schiphol, tijdens het Future Travel Experience 2011 Congress in Vancouver.

BagDrop systems BV

Het Nederlandse bedrijf BagDrop systems BV richt zich op optimalisatie van processen in luchthaventerminals door middel van efficiënte en innovatieve selfserviceproducten en -diensten. De geheel geïntegreerde BagDrop-unit is een contactpunt waar de individuele passagier zijn bagage zelfstandig kan inchecken en achterlaten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.