Bijgewerkt: 29 juni 2022

6 nieuwe Embraer 190-toestellen voor KLM

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
24-07-2013

Op 24 juli 2013 heeft KLM Cityhopper een overeenkomst met BOC Aviation gesloten voor de lease van 6 nieuwe Embraer 190-toestellen die BOC Aviation van de Braziliaanse vliegtuigbouwer heeft gekocht. KLM Cityhopper is van plan de toestellen tussen november 2013 en april 2014 toe te voegen aan haar vloot. Deze order maakt deel uit van het lopende vlootvernieuwingsprogramma waarin de huidige Fokker 70-toestellen geleidelijk zullen worden vervangen.

KLM Cityhopper is een volledige dochteronderneming van KLM en de grootste regionale carrier van Europa. Met haar Embraer 190- en Fokker 70-toestellen voert de maatschappij vanuit Schiphol zo’n 100.000 vluchten per jaar uit naar 49 Europese bestemmingen. Na vervanging van zeven Fokkers door zes nieuwe Embraers bestaat de totale vloot van KLM Cityhopper uit 28 Embraer 190- en 19 Fokker 70-toestellen. KLM Cityhopper heeft daarmee de grootste vloot Embraer 190’s van Europa.

Embraer Amstelveen
(Bron KLM - 2012)

Embraer190 van de KLM is en tweemotorig regionaal verkeersvliegtuig van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer Empresa Brasileira de Aeronáutica


De Embraer 190 verbruikt minder kerosine, stoot minder CO2 uit en biedt passagiers meer comfort en meer ruimte voor hun handbagage doordat de middelste stoel ontbreekt. Dit toestel vliegt bovendien sneller dan de Fokker 70 en biedt meer capaciteit binnen de markten waarin KLM Cityhopper opereert.

De Embraer 190 biedt plaats aan 100 passagiers, terwijl de Fokker 70 capaciteit heeft voor 80 passagiers. De instroom van de nieuwe Embraers zal gelijk oplopen met de geleidelijke uitfasering van de Fokker-toestellen. KLM blijft echter in de Fokker 70 investeren en zal deze nog de komende jaren in haar netwerk blijven gebruiken.

“Deze deal is een perfect voorbeeld van het type investeringen dat KLM momenteel doet”, aldus Camiel Eurlings, CEO van KLM. “De investeringen maken reizen niet alleen comfortabeler, ze dragen ook bij aan meer duurzaamheid en een hogere operationele efficiency, waardoor we onze ambitieuze doelstellingen ten aanzien van geluids- en CO2-reductie kunnen behalen.”

“Dat KLM Cityhopper voor extra E190’s heeft gekozen om haar vloot verder mee te moderniseren, vormt een enorme stimulans voor het E-Jets-programma”, aldus Paulo Cesar Silva, President & CEO van Embraer Commercial Aviation.

“Met AIR FRANCE meegerekend beschikt de AIR FRANCE KLM Groep over meer dan 50 E-Jets, de grootste vloot E-Jets van Europa. De deelname van BOC Aviation was cruciaal voor het succes van de transactie, wat laat zien dat deze leasepartner een belangrijke rol speelt in het E-Jets-programma.”

“Wij zijn verheugd met KLM te mogen samenwerken en haar dochteronderneming KLM Cityhopper te ondersteunen bij haar moderniseringsplannen met de veelzijdige en hoogwaardige E190”, aldus Robert Martin, Managing Director en Chief Executive Officer van BOC Aviation.

Met haar investering in de nieuwe Embraer 190 versterkt KLM wederom haar concurrentiepositie binnen Europa en binnen de internationale markt die gebruikmaakt van Europese aansluitingen. Dankzij deze investering kan KLM ook het aantal vluchten naar specifieke bestemmingen uitbreiden.

BOC Aviation?

BOC Aviation, voorheen genaamd Singapore Aircraft Leasing Enterprise (SALE), is een bedrijf actief in Commercial Aircraft Sales en Leasing, met het hoofdkantoor in Singapore en kantoren in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Het is in handen van de Bank of China, het bedrijf biedt operationele lease en fleet financiering van diensten voor luchtvaartmaatschappijen. Door BOC Aviation leased vliegtuigen zijn momenteel in dienst bij luchtvaartmaatschappijen in Afrika, de regio Azië-Pacific, Europa, het Midden-Oosten en Noord-en Zuid-Amerika.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.