Bijgewerkt: 25 mei 2024

6 personen aangehouden voor gewelddadige woningoverval in Aalsmeer

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
21-07-2011

De politie heeft zes personen aangehouden voor een gewelddadige woningoverval in Aalsmeer. Vijf verdachten zitten nog vast. De zesde persoon, een 24-jarige verdachte uit Zoetermeer die werd verdacht van heling, is heengezonden.

De bewoners van een boerderij in Aalsmeer werden in de vroege ochtend van zaterdag 2 april 2011 overvallen, terwijl het paar lag te slapen. De drie overvallers mishandelden de man zwaar en dreigden met een wapen. Tijdens de overval doorzochten de verdachten de woning en vertrokken met een kluis in de auto van de bewoonster. Het mannelijke slachtoffer werd zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht waar hij geruime tijd opgenomen is geweest.

Politieagenten van regio Haaglanden zagen in Den Haag op zaterdag 7 mei 2011 de gestolen auto van het vrouwelijke slachtoffer voor een woning staan. De bestuurder van de auto werd die dag vervolgens aangehouden voor heling en overgedragen aan de politie Amsterdam-Amstelland. Deze verdachte is inmiddels heengezonden.

De zaak kwam daarna in de televisieprogramma’s Opsporing Verzocht en Ter Plaatse, omdat er nog meer verdachten waren. Gedurende het recherche onderzoek werden in mei en juni meerdere verdachten aangehouden, waarvan er nog vijf verdachten vastzitten.

De drie personen die verdacht worden van diefstal met geweld in vereniging zijn 22, 22 en 27 jaar oud en komen uit Den Haag. Een man en een vrouw die worden verdacht van medeplegen komen uit Aalsmeer en zijn 25 en 26 jaar. Op 25 augustus 2011 dient een pro forma zitting voor de rechtbank in Amsterdam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.