Bijgewerkt: 15 april 2024

60 miljoen euro Eneco-geld is overgemaakt aan Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
27-03-2020

Herbert Raat (VVD) wethouder Financiën twitterde op 27 maart 2020, dat ondanks alle Corona ellende is de verkoop van @Eneco afgerond. Ruim 60 miljoen is overgemaakt aan @Gem_Amstelveen. Geld, dat we goed kunnen gebruiken, zeker nu!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Herbert Raat (VVD) wethouder Financiën


Bericht van Eneco op 25 november 2019: 'Eneco versterkt haar duurzame koers en breidt internationaal verder uit met een consortium onder leiding van Mitsubishi Corporation als nieuwe aandeelhouder. Aandeelhouderscomité en Eneco bereikten overeenstemming met een consortium van Mitsubishi Corporation en Chubu over een bod op Eneco voor een waarde van EUR 4,1 miljard. Het aandeelhouderscomité, Eneco en een consortium onder leiding van Mitsubishi Corporation hebben overeenstemming bereikt over de voorgenomen verkoop van alle aandelen Eneco voor een totale waarde van EUR 4,1 miljard.

Het consortium heeft het beste bod gedaan voor de aandeelhouders en alle andere belanghebbenden van Eneco, inclusief haar medewerkers, met de beste voorwaarden, waaronder prijs- en transactiezekerheid. Mitsubishi Corporation (80%) en Chubu (20%) zullen de voorgenomen transactie volledig financieren door gebruik te maken van de bestaande liquide middelen. Mitsubishi Corporation en Chubu zijn aandeelhouders met een lange-termijn horizon en staan volledig achter de versterking van Eneco's duurzame strategie.

Bericht van de gemeente Amstelveen op 25 november 2019: 'Windmolen- en batterijfabrikant Mitsubishi en energiebedrijf Chubu bieden 4,1 miljard euro voor de overname van Eneco. Dit is 1 miljard euro meer dan verwacht. Als Eneco daadwerkelijk wordt verkocht, betekent dit voor Amstelveen als aandeelhouder met 1,5 procent een financiële meevaller van zo’n 15 miljoen euro.' Dus in plaats van het oorspronkelijke bedrag van 45 miljoen euro werd op 25 maart 2020 60 miljoen euro op de rekening van de gemeente Amstelveen bijgeschreven!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.