Bijgewerkt: 1 april 2023

60ste en laatste bloemencorso in Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Bloemencorso Aalsmeer
07-08-2007

Aalsmeers bloemencorso eindigt met Grande Finale!

Het zestigste en laatste Aalsmeerse bloemencorso gaat terug in de tijd en terug naar Amsterdam. De finale van het Aalsmeerse bloemenfeest vindt op zaterdag 1 september 2007 plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Dat maakten voorzitter Arie Buijs van het corsobestuur en burgemeester Joost Hoffscholte van Aalsmeer bekend ten overstaan van honderden corsovrijwilligers. Het stadion vormde in de periode van 1950 tot en met 1960 het toneel van de destijds bekende stadionspelen met een hoofdrol voor het Aalsmeerse corso.

Bloemencorso Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Een praalwagen van het Bloemencorso Aalsmeer rijdt door Amstelveen op 2 september 2006Rhythm & Bloom

Bij het laatste corso wordt de traditionele band tussen Aalsmeer en Amsterdam nader aangehaald. Het motto van de zestigste bloemenstoet wordt: 'Rhythm & Bloom'. Daarmee sluit het Aalsmeerse corso naadloos aan bij het Amsterdams motto voor het themajaar 2007: 'Amsterdam, feel the rhythm'. In de hoofdstad is vanuit de culturele en toeristische sector al enthousiast gereageerd op het inhaken van het Aalsmeerse corso dat een hele nieuwe dimensie toevoegt aan het Amsterdamse motto.

Stadionspektakel

In het Olympisch Stadion zal een muzikale show van grote allure worden opgevoerd met bekende artiesten en het corso zal daarin weer een hoofdrol gaan spelen. Dat gebeurt niet alleen met ruim een miljoen bloemen, maar ook met honderden figuranten die de 22.000 bezoekers zullen entertainen. Muziek, dans en beweging zijn elementen die passen bij de bloemrijke en muzikale show 'Rhythm & Bloom'.

Opening in stadion

De opening van het zestigste corso zal zaterdagmiddag 1 september in het Olympisch Stadion plaatsvinden. Daartoe zal de stoet die ochtend Aalsmeer verlaten om er na het stadionspektakel, zaterdagavond weer terug te keren. Daar zal het opgesteld staan met terrasjes voordat het grote vuurwerk losbarst boven de Westeinderplas. Op zondag 2 september wordt rond de opgestelde corsostoet weer een gezellige corsoboulevard gehouden.

Route Amstelveen

Het bloemencorso zal op zaterdag 1 september 2007 de volgende route rijden in Amstelveen:


kr.                   Schinkeldijkje 10.35

r.d.                  Legmeerdijk 10.36

r.d.                  Noorddammerlaan 10.45

l.a.                   Handweg 10.55

kr.                   Keizer Karelweg 11.05

r.a.                   Burg. Colijnweg 11.15

l.a.                   Amsterdamseweg 11.20

kr.                   Molenweg 11.30

kr.                   Prins Bernhardlaan 11.40

kr.                   Keizer Karelweg 11.50

kr.                   Kalfjeslaan 12.00


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.