Bijgewerkt: 28 juni 2022

65-jarige Muziek- en Dansschool Amstelveen houdt feestelijk Open Dag

Nieuws -> Informatief

Bron: Muziek- en Dansschool Amstelveen
13-03-2017

Muziek- en Dansschool Amstelveen bestaat vanaf 25 maart 2017, sinds 65 jaar! Daarom is de Open Dag op zaterdag 1 april 2017 extra feestelijk. Kom tijdens deze Open Dag zingen, muziek spelen, dansen en acteren, want het is allemaal leuk! Maar hoe weet iemand, waar zijn hart echt sneller van gaat kloppen? Dat kunnen bezoekers komen ontdekken bij Muziek- en Dansschool Amstelveen. Tijdens de Open Dag kunnen zij instrumenten uitproberen als saxofoon, basgitaar, viool, harp, piano, drums en nog veel meer. Maar er zijn ook demonstraties en workshops op het gebied van ballet, dans, zang, musical en acteren. Er staan MDA-docenten klaar die graag advies geven en helpen om een goede keuze te maken.

Foto Amstelveen
(Bron Muziek- en Dansschool Amstelveen - 2017)

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar Muziek- en Dansschool Amstelveen begon ooit in een kleine huiskamer van mevrouw Hans Swart-Burlage aan de Soerlaan 16 als Stichting Volksmuziekschool 'Nieuwer Amstel', opgericht door mevrouw Hans Swart. Al vóór de opening reed zij per fiets stad en land af om leerlingen te werven. Op 25 maart 1952 was het eindelijk zover: de Volksmuziekschool was een feit. Op de foto dirigeert mevrouw Hans Swart-Burlage de leden van de bamboefluitgroep omstreeks 1962


Muziek- en Dansschool Amstelveen verzorgt al 65 jaar muziek- en dansonderwijs van hoge kwaliteit, met als belangrijke uitgangspunten: jong beginnen, samen spelen en regelmatig optreden voor publiek. Daarom biedt MDA-leerlingen vanaf dag één een podium, waar zij alles wat ze leren met anderen kunnen delen tijdens diverse voorstellingen en optredens. Daarbij is voor wie lessen volgt en nog onder de 21 jaar is, deelname aan ensembles, orkesten, bands en koren gratis! Iedereen is tijdens de Open Dag tussen 14.00 tot 16.30 uur van harte welkom op Stadsplein 99 in hartje Amstelveen. Muziek- en Dansschool Amstelveen biedt cursussen voor kinderen, jongeren, volwassenen, docenten en medewerkers in de kinderopvang op het gebied van muziek, dans, musical en toneel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.