Bijgewerkt: 4 maart 2024

69-jarige man vermist in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
06-02-2012

Sinds zondagmiddag 5 februari 2012 half vijf wordt de 69- jarige Robert Gurfein vermist. De man is zwaar geestelijk gehandicapt.

Gurfein werd zondagmiddag vijf februari rond half vijf voor het laatst gezien. De man was op dat moment onder begeleiding aan het wandelen in Amstelveen-Noord. In een onbewaakt ogenblik verdween hij op de Maccabiadelaan. Gurfein is dol op sneeuw, bussen en trams.

Vlak na zijn verdwijning schakelde de politie burgernet Amstelveen in, en vroeg bewoners uit te kijken naar de man. Ook het gemeentelijk vervoerbedrijf (GVB) werd gevraagd extra op te letten. De politie zocht met verschillende auto’s en de helikopter de omgeving af. Tot nu toe zonder resultaat.

Op het moment van verdwijnen droeg Gurfein een grijze winterjas en muts, lichtblauwe handschoenen, een spijkerbroek en blauwe schoenen. Opvallend is dat hij voorovergebogen loopt, en veel met zijn handen beweegt. Vanwege de winterse temperatuur maakt de politie zich zorgen over de toestand van Gurfein.

Mocht u de man zien, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844. (Helaas is het momenteel niet mogelijk hier een foto te plaatsen. Zie daarom voor een foto politieaa op twitter.)


Update 6 februari 2012

12.42 uur De 69-jarige vermiste Robert Gurfein is in gezonde toestand gevonden in een weiland. De zwaar gehandicapte man was sinds zondagmiddag vermist. Vanwege het winterse weer maakte de politie zich grote zorgen en zochten zij met een helikopter boven Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.