Bijgewerkt: 25 juni 2024

6de editie Back to Bovenkerk

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Cor de Horde / Lex Koot
10-08-2009

Het jaarlijkse dorpsfeest Back to Bovenkerk voor iedereen, die Bovenkerk een warm hart toedraagt, wordt zo langzamerhand al een echte traditie. De zesde editie van het openlucht dorpsfestival wordt nog steeds gehouden op de plek, waar het allemaal begon, alleen ziet het er nu wel even anders uit.

Bovenkerk zit midden in een ingrijpende renovatie. Het oude dorpshart is al met behoud van de historische elementen totaal vernieuwd. De oude Mariaschool heeft plaats gemaakt voor een gezellig dorpsplein, dat omsloten wordt door veel glooiend groen en chique appartementen.

Almost Amstelveen
(Almost famous - 2006)

De coverband Almost Famous


En nog steeds met het aloude uitzicht op de imposante Urbanustoren. Op zaterdagavond 29 augustus 2009 om 20.00 uur gaat hier op het plein achter het Noorddamcentrum in Bovenkerk Back to Bovenkerk van start en als het weer een beetje meezit, krijgt ook dit zomeravondfeest een muzikale en vooral gezellige inhoud.

In Bovenkerk werd en wordt gesloopt en weer nieuw gebouwd. Maar het dorpsfestijn Back to Bovenkerk kan zelfs door slopershamers niet getroffen worden. Het gaat gewoon door. Nostalgie, gezelligheid, muziek uit de jaren, toen de Bovenkerkers van toen nog jong waren. En volop hapjes en drankjes uit het aangrenzende Noorddamcentrum. Alle ingrediënten zijn aanwezig, om er weer een geslaagd evenement van te maken.

Op het zomeravondfestijn ontmoeten oude en nieuwe Bovenkerkers elkaar, om bij te praten bij een biertje of een wijntje en bij goeie muziek, dat verzorgd wordt door de allround coverband Almost Famous en de deejays Joran en Tim. Back to Bovenkerk wordt in toenemende mate ook bezocht door vroegere Bovenkerkers, die de naam van het dorpsfeest goed begrepen hebben: Terug naar Bovenkerk!

Een betere reclamekreet voor Bovenkerk, dat de komende tijd ingrijpend van gedaante zal veranderen, is er nauwelijks denkbaar. Kaarten voor het festival (10 euro inclusief 5 consumpties) zijn verkrijgbaar bij het Noorddamcentrum (Noorddammerweg 1 1187 Amstelveen) in Bovenkerk en bij de organisator Lex Koot (Mgr.dr.Poelslaan 110 in Bovenkerk).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.