Bijgewerkt: 9 december 2022

6de editie Xtreme Showdown in Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Stichting Cardanus
29-06-2013

Uithoorn - Op zondag 7 juli 2013 organiseren stichting Cardanus en Stichting Jongeren Uithoorn in samenwerking met buurtbeheer Meerwijk alweer de 6de editie Xtreme Showdown. Zoals gebruikelijk, zal het skatepark tussen Meerwijk Oost en West het toneel vormen voor deze spectaculaire skateboard-, inline- en BMX competitie.

Deelnemers zullen wederom hun beste en moeilijkste trucs uit de kast halen om de jury, en niet te vergeten de toeschouwers, te imponeren! Voorafgaand aan de competitie wordt er tussen 11:00 en 12:00 een gratis BMX clinic aangeboden. Alle kinderen die het BMX-en eens willen proberen zijn welkom!

skater Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2013)

Skaten, of rolschaatsen is het reizen op oppervlakken met rolschaatsen. Het is een vorm van recreatieve activiteit en sport en ook een vorm van transport. Skates algemeen zijn er in drie hoofdvarianten: quad rolschaatsen, inline skates, of bladen en tri-skates, hoewel sommigen hebben geëxperimenteerd met de single-wielen 'kwintessens skate', of andere variaties op het originele skate ontwerp


Meld je wel even van te voren aan via s.j.u@hotmail.nl , zodat we weten op hoeveel deelnemers we moeten rekenen. Zorg zelf voor de juiste bescherming. De organisatie heeft wel pols-, arm- en kniebescherming. Nieuw dit jaar is de 'hangout' van Combeat Poverty. Een door jongerenorganisatie Combeat en campagnebureau EEN georganiseerd jongerendebat over eerlijke en duurzame kleding.

Om dit debat extra interessant te maken zullen ook Greenpeace en o.a. (duurzaam) kledingmerk LimiTee aanwezig zijn. Limitee zal voor de beste debater gratis shirts weggeven. De wedstrijden zullen plaatsvinden tussen 14:00 en 17:00. Deelname kost € 3,- en inschrijven kan tot 12:00.

Tijdens het evenement zullen ook verschillende regionale MC’s hun kunsten vertonen. Rappers SVS, K-NON en A-des zullen acte de présence geven. Het gehele muzikale programma zal gehost worden door DJ Mad-Shiffer. Meer informatie is te vinden op de Facebook pagina van S.J.U: http://www.facebook.com/StichtingJongerenUithoornAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.