Bijgewerkt: 2 december 2023

6de editie van het Diwali Festival op het Stadsplein Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
10-10-2014

Indiaas Diwali festival in Amstelveen: kleurrijk feest! Na het grote succes van de vorige jaren organiseert amsterdam inbusiness in samenwerking met KPMG en de Indiase gemeenschap, op zaterdag 18 oktober 2014 voor de 6de keer het India Diwali festival. Het Diwalifeest is het belangrijkste feest in India. Dit kleurrijke Indiase culturele evenement vindt plaats op het Stadsplein in Amstelveen.

Diwali, ook wel “lichtjesfeest” genoemd, is voor Indiërs één van de belangrijkste jaarlijkse feesten. Tijdens Diwali worden honderden lichtjes - kleigebakken lampjes, diya’s genaamd - aangestoken. De lichtjes symboliseren de overwinning van het goede over het kwade. 

Een grote festivaltent op het Stadsplein vormt 18 oktober de omgeving voor een kleurrijk Indiaas feestterrein, waar jong en oud vanaf 12 - 19 uur kunnen genieten van een breed en afwisselend programma. Er zijn talrijke kraampjes aanwezig, waar heerlijke gerechten, sieraden en andere producten te koop zijn. Vele interactieve workshops, Indiase en Nederlandse dansoptredens en muzikale omlijsting vinden plaats op het podium.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Jonge danseressen op het podium tijdens het Diwali festival in 2009 in Amstelveen


Het festival biedt dit jaar ook weer plaats aan twee bijzondere liefdadigheidsprojecten. Het eerste is de Sapna Foundation. Stichting Sapna Foundation is in 2008 opgericht en zet zich in om dromen van kansarme mensen in de wereld te realiseren. Tweede charity project is Stichting AID India en heeft als doel het ondersteunen, financieel of anderszins, van projecten in het zuiden van India.

Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken: 'Het Diwali festival is een groot welkom aan de steeds groeiende Indiase gemeenschap in de regio Amsterdam en tegelijkertijd de manier voor niet Indiase bewoners om kennis te maken met de bijzonder mooie Indiase cultuur.'

Je kunt genieten van een fantastisch podium programma met een variatie aan spectaculaire optredens (dans, zang en muziek). Ook zijn er workshops te volgen. Voor de allerkleinsten wordt er een speciale ruimte ingericht om te schminken en te knutselen. Voor iedereen dus wat wils. Ook op culinair gebied wordt er flink uitgepakt, met de aanwezigheid van de beste Indiase restaurants uit Amstelveen, Amsterdam en omgeving. Daarnaast zijn er marktstalletjes, waarin Indiase zoetigheden en andere lekkernijen te koop zijn. Ook kleding en sierraden mogen natuurlijk niet ontbreken op de Diwali markt! Het festival zal grotendeels plaats vinden in een mega-tent op het Stadsplein. Het weer heeft daarom geen enkele invloed op de feestvreugde. Ter afsluiting van het festival vindt om 19:00 uur buiten de tent een spetterende vuurwerkshow plaats.

Programma:

- Ind!kala Dance Company

- Madan Dance Company

- De Muziek & Dans school

- Volksdansen uitgevoerd door Madhoerie Dance Company

- Klassieke optredens verzorgd door studenten van Henriette van Staal

- Madhu Lalbahadoersing samen met Mumbai Beats

- Bollywood beats door Vyajanthi Iyer & studenten

- Balli Kasli op de Dhol & Bhangra group

- Dj DON

- Saxy Mr. S

- Norman Soares

- Andrew Melia, award winning magician EN NOG VEEL MEER...

Het evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door de Platinum sponsors Gemeente Amstelveen, Gemeente Amsterdam en KPMG; Gold sponsors Port of Amsterdam, TCS en PWC; Silver Sponsors KLM, Provincie Noord-Holland, India Tourist Board, Schiphol Cargo, Rabobank, Unibail Rodamco en HDFC. Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma op www.diwalifestival.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.