Bijgewerkt: 25 juni 2022

6de vmbo-debatwedstrijd op scholengemeenschap Panta Rhei

Nieuws -> Informatief

Bron: SG Panta Rhei
10-06-2022

Op dinsdagavond 7 juni 2022 vond op de zesde Amstelveense vmbo-debatwedstrijd plaats. Drie teams van het Amstelveen College, het Hermann Wesselink College en SG Panta Rhei gingen in debat over stellingen als ''De leeftijd om te mogen werken moet omhoog naar 16 jaar" en ''Ouders moeten verplicht een opvoedcursus volgen".

De vmbo-debatwedstrijd vindt beurtelings op één van de drie deelnemende scholen plaats. De debatteams van de scholen bereidden zich vooraf voor op de stellingen, met zowel voor- als tegenargumenten. Pas een kwartier voor aanvang van het debat hoorden zij na trekking door een notaris of ze voor of tegen de stelling zijn.

Foto Amstelveen
(Foto SG Panta Rhei - 2022)

De debaters van Panta Rhei met in het midden het 'beste debatteam' op 7 juni 2022De sfeer zat er al snel goed in en de debatteams waren zeer strijdvaardig. Het niveau was bijzonder hoog, volgens juryvoorzitter Inza Gast "wellicht zelfs hoger dan andere jaren". De jury bestond uit leden van de Rotary Amstelveen-Amstel en vanuit iedere school iemand uit de schoolleiding. De prijs voor de beste school werd gewonnen door het team van Panta Rhei. Zij werkten het beste samen en verwoordden hun argumenten vaak net even sterker. Jamaya van het Amstelveen College was de beste debater van de avond, vooral omdat zij goed inspeelde op wat de tegenpartij zei. Andrew van het Hermann Wesselink College deed de meest explosieve uitspraak in een debat over of docenten pas een vaste aanstelling mogen krijgen als zij door leerlingen positief zijn beoordeeld: "Je werkt aan de kassa. Ik heb nog nooit gehoord dat de klant bepaalt of jij een vaste aanstelling krijgt."

Vooraf waren de leerlingen getraind in debatvaardigheden door het Nederlands Debat Instituut, een toonaangevende organisatie op dit gebied. De organisatie van het debat was in handen van de Rotary Amstelveen-Amstel. Het winnende team van Panta Rhei kreeg naast een wisselbeker een bezoek aan de Tweede Kamer aangeboden. Alle deelnemende leerlingen kregen een bioscoopbon.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.