Bijgewerkt: 24 juli 2024

70 Amstelveense ondernemers bezochten Screen Europe

Nieuws -> Informatief

Bron: Ondernemersvereniging Amstelveen
13-11-2012

Ondernemend Amstelveen  geïnspireerd door professor Han Gerrits

70 Amstelveense ondernemers waren afgelopen donderdag 8 november 2012 te gast bij Screen Europe voor de algemene vergadering van de Ondernemersvereniging Amstelveen. Screen is gevestigd aan de Bouwerij in Amstelveen en beschikt over een indrukwekkend Solutions en Technology Centre. Als onderdeel van Dainippon Screen Mfg. Co is Screen Europe  een van de grootste producenten en leveranciers van  componenten voor de prepress and printing industrie.

Gerrits Amstelveen
(Foto Ondernemersvereniging Amstelveen - 2012)

Prof. dr. ir. Han Gerrits vertelt over Innovatie 2.0


Tijdens het openbare gedeelte begaf ook wethouder Jan-Willem Groot zich onder de aanwezigen om te luisteren naar het inspirerende verhaal van Prof. dr. ir. Han Gerrits over Innovatie 2.0. Han Gerrits is professor Technologie en Innovatie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is daarnaast oprichter en directeur van de Innovation Factory.

De presentatie gaf een goed beeld van de ideegeneratie die door de opkomst van social media is ontstaan. Het internet biedt de mogelijkheid om met grote groepen mensen aan crowd-sourced innovatie te doen. Hierbij is vooral de uitdaging voor de mensen die erbij worden betrokken van belang. Idea Challenges om groepen mensen te motiveren, inspireren en betrekken bij innovatieprocessen.

De Innovation Factory is hierin gespecialiseerd en ontwikkelde Challenge Management© en Challenge Trainingen voor bedrijven. Na de bijeenkomst werd tijdens de netwerkborrel en het buffet nog tot 21.00 uur doorgepraat over dit nieuwe fenomeen. Ook de Ondernemersvereniging Amstelveen gaat kijken naar de mogelijkheden om Idea Challenges uit te zetten onder haar leden.

Voor meer informatie over Screen Europe, de Innovation Factory, of de Ondernemersvereniging Amstelveen: www.screeneurope.com, www.innovationfactory.eu, www.oa-amstelveen.nl. Wilt u ook een keer een bijeenkomst van de Ondernemersvereniging Amstelveen bijwonen? Stuur dan een e-mail naar info@oa-amstelveen.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.