Bijgewerkt: 27 juni 2022

70 woorden van de Stadsdominee van Amstelveen week 51-2018

Nieuws -> Kerk

Bron: Werner Pieterse
17-12-2018

'Dat is de ware kern van Advent en Kerst: de donkerte zien, in het persoonlijke leven, in je omgeving, in de stad, in deze wereld. En het verlangen wakker houden, dat het anders kan zijn; helderder, creatiever, vol levensvreugde, ja, vol leven. Tijdens Advent beschrijven we dit verlangen als wachten.

Met kerst steken wij lichten aan zodat de hoop in de donkerte voelbaar, ervaarbaar wordt: licht schijnt in de duisternis.' (Margot Käßmann - Wenn die Dunkelheit leuchtet, auf Weihnachten zugehen {Wanneer de duisternis schijnt, op weg naar Kerstmis}, Hamburg 2018) [Vertaling wp]

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Stadsdominee Werner Pieterse preekt in P60 op 25 juni 2018


Dat is, waar het bij Kerstmis om draait: het verlangen naar een stralend leven in leven houden. Een paar woorden om even stil te staan in een snelle tijd. Ter inspiratie, om over te peinzen, om op te reageren, door te sturen, wat je wil. 70 woorden verschijnt onregelmatig, maar altijd op maandag. Eerdere edities zijn te vinden op: www.wernerpieterse.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.