Bijgewerkt: 5 december 2022

70 woorden van stadsdominee Werner Pieterse op 10 juni 2019

Nieuws -> Kerk

Bron: Werner Pieterse
10-06-2019

70 woorden door stadsdominee Werner Pieterse - 10 juni 2019. Een paar woorden om even stil te staan in een snelle tijd. Ter inspiratie, om over te peinzen, om op te reageren, door te sturen, wat je wil. 70 woorden verschijnt onregelmatig, maar altijd op maandag. Werner Pieterse is stadsdominee in Amstelveen en predikant in de Amstelveense Paaskerk. stadsdominee@wernerpieterse.nl Eerdere edities zijn te vinden op: www.wernerpieterse.nl.

'Laten we een toren bouwen tot in de hemel!',
een traptempel, spiegelkantoor, glitterpaleis -
Eén plan, Eén taal, Eén cultuur, Eén god.
Zo moet het lukken!
'Dat wordt je dood' roept de Allerhoogste,
als hij afdaalt in de bouwput van de mens die als god wil zijn
 en Hij schept de talen,
totdat ieder mens haar eigen woorden vindt en
'hoort spreken over God in zijn eigen taal'.
Pinksteren.

(Genesis 11/ Handelingen 2)

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2019)

Hortus Deliciarum, Pinksteren van de Herrad von Landsberg (1130; † 25 juli 1195) op de Odilienberg in de Elzas was een abdis (het hoofd van het klooster) en schrijver van de Hoge Middeleeuwen. De titel van het schilderij is 'De zending van de Heilige Geest naar de apostelen' gemaakt: omstreeks in 1180


Pinksterdag? De christelijke heilige Pinksterdag, die 50 dagen na Paaszondag wordt gevierd, herdenkt de neerdaling van de Heilige Geest op de apostelen en andere volgelingen van Jezus Christus, terwijl zij in Jeruzalem het feest van de weken vierden, zoals beschreven in de Handelingen van de Apostelen (Handelingen 2:1-31).

Van oudsher de volgende dag, Pinkstermaandag, ook een officiële feestdag was (nu vastgelegd in de wet op de laatste maandag in mei). In Duitsland wordt Pinksteren 'Pfingsten' genoemd en valt vaak samen met schoolvakanties en het begin van vele openlucht- en lenteactiviteiten, zoals festivals en georganiseerde buitenactiviteiten door jongerenorganisaties. De maandag na Pinksteren is in veel Europese landen een wettelijke feestdag.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.