Bijgewerkt: 15 juni 2024

70.000 euro voor Guggenheim expositie in het Cobra Museum

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-04-2014

Vanaf 5 april tot en met 31 augustus 2014 is in het Cobra Museum in Amstelveen een selectie te bewonderen van ruim 50 internationale topwerken uit de collectie van het vermaarde Solomon R. Guggenheim Museum in New York. De Metropoolregio Amsterdam heeft 70.000 euro ter beschikking gesteld om deze expositie “From the Guggenheim Collection to the Cobra Museum” bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.

John Levie (BBA) wethouder Cultuur: “Met deze spraakmakende expositie trekt Amstelveen een groot en gevarieerd publiek: regionaal en nationaal, jong en oud, toeristen uit binnen- en buitenland. Deze expositie is een waardevolle en prachtige aanvulling op het culturele aanbod van Amstelveen en van de gehele regio. Dankzij het hoge niveau van onze culturele voorzieningen is en blijft Amstelveen aantrekkelijk voor inwoners en bedrijven.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het Cobra Museum in Amstelveen


Om zoveel mogelijk kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland aan te trekken heeft de Metropoolregio Amsterdam extra geld ter beschikking gesteld. Het project ‘Amsterdam Bezoeken, Holland Zien’ (ABHZ) van de Metropoolregio Amsterdam heeft al aangetoond, dat steeds meer toeristen die Amsterdam bezoeken, ook een bezoek aan de regio brengen. Hierbij zijn kunst en cultuur voor Amstelveen belangrijke elementen om toeristen aan te trekken.

Jan-Willem Groot (CDA), wethouder Economische Zaken: ”Wij willen de Metropoolregio Amsterdam bedanken voor het geld, dat ze beschikbaar stelt voor deze tentoonstelling. Een mooie kans voor de gemeente Amstelveen om meer bezoekers en toeristen aan te trekken. Zo levert de expositie voor Amsterdam, Amstelveen en de metropoolregio een grote bijdrage aan het vestigingsklimaat.”

Het extra geld van de Metropoolregio Amsterdam wordt gebruikt voor 5 maanden extra zichtbaarheid via een multimediale campagne. Zo worden TV-spots uitgezonden op lokale en landelijke televisiezenders; komt er op het Museumplein in Amsterdam en aan diverse snelwegen grote billboards Tijdens de tentoonstellingsperiode rijden er regelmatig gratis New York Yellow Cabs tussen het Museumplein in Amsterdam, de tramhalte in Amstelveen en het Cobra Museum. In Amstelveen zelf wordt een routing aangelegd tussen de openbaar vervoerhaltes van het busstation, eindhalte van de tram 5 en de sneltram halte. Deze promotieactiviteiten worden uitgevoerd in nauw overleg tussen het Cobra Museum en Amsterdam Marketing.

Het Guggenheim Museum uit New York, ontworpen door de architect Frank Lloyd Wright, is een van de bekendste musea ter wereld en een trekpleister voor kunstliefhebbers uit de hele wereld. De tentoonstelling “From the Guggenheim to the Cobra Museum” toont ruim vijftig topwerken van ruim veertig kunstenaars waaronder Mark Rothko, Jackson Pollock en werken van Cobra kunstenaars Asger Jorn, Pierre Alechinsky en Karel Appel uit de Guggenheim collectie. Bijzonder is dat 18 van deze werken ook te zien waren op de beroemde openingstentoonstelling in 1959.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.