Bijgewerkt: 29 april 2024

8 dagen is er grote verkeershinder aan de zuidkant van Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat
31-07-2023

Van zaterdagavond 5 tot maandagochtend 14 augustus 2023 is er grote verkeershinder aan de zuidkant van Amsterdam. 8 dagen lang zijn de A4 en A10 Zuid dicht van knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI vanwege werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid.

Gedurende 8 dagen in de zomervakantie van 2023 gaat de A10 Zuid veranderen in een grote bouwplaats. Ter hoogte van station Amsterdam Zuid verwijderen we tijdelijk de snelweg en een deel van het treinspoor om twee gigantische delen van het dak op zijn plaats te schuiven voor de tweede stationspassage. Deze nieuwe stationspassage komt ten westen van de huidige stationspassage, in de aarden wal waarop de snelweg en het trein- en metrospoor liggen.

Foto Amstelveen
(Bron Rijkswaterstaat - 2023)

De Zuidas ('Grootstedelijk gebied Zuidas') is een wijk in Amsterdam. De Zuidas is vooral bekend als zakendistrict met hoogbouw. Dankzij de strategische ligging, dicht bij Schiphol en de Amsterdamse binnenstad, trekt het gebied nationale en internationale bedrijven en instellingen

Verplaatst. De werkzaamheden stonden gepland voor het Hemelvaartweekend in mei maar zijn verplaatst naar de autoluwe zomer zodat meer tijd genomen kan worden voor dit omvangrijke werk dan één weekend.

Richting Utrecht. Voor de bouwwerkzaamheden moeten de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht zijn afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. De afsluiting start op zaterdag 5 augustus om 22.00 uur en eindigt voor de ochtendspits op maandag 14 augustus 2023. Verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5 (zie het kaartje hierboven). Hoewel voor de afsluiting de relatief verkeersluwe vakantieperiode is gekozen, moeten automobilisten rekening houden met een forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.