Bijgewerkt: 23 april 2024

80.000 euro beschikbaar voor de Amstelveense journalistiek in 2022

Nieuws -> Informatief

Bron: Mediaraad Amstelveen
14-02-2022

Mediaorganisaties en individuele journalisten (ook studenten) kunnen vanaf 14 februari 2022 aanvragen indienen voor een bijdrage uit het Amstelveens Mediafonds. Bij de eerste ronde van dit jaar is daarvoor 80.000 euro beschikbaar. De onafhankelijke Mediaraad beoordeelt de ingediende journalistieke projecten. Deadline voor deze aanvraagronde ligt op 31 maart 2022.

Foto Amstelveen
(Foto Igor Roelofsen - 2020)

De leden van de Mediaraad Amstelveen vlnr.: Arlette Dwarkasing, Piet de Blaauw, Monda Heshusius (voorzitter), Mark Boukes, Meindert Schut (vicevoorzitter)


De gemeente Amstelveen stelt dit jaar in totaal 160.000 euro beschikbaar, verdeeld over twee rondes, om de lokale journalistiek te ondersteunen en te stimuleren. Lokale media werken vaak met een beperkt budget, waardoor weinig geld beschikbaar is om naast het volgen van het nieuws ook diepgravend onderzoek te verrichten. Amstelveen erkent het belang van goede lokale journalistiek en hoopt daar via het Mediafonds een duurzame bijdrage aan te leveren.

Steun in de rug voor lokale journalistiek Amstelveen. Met de financiering vanuit het Mediafonds krijgen media en journalisten meer mogelijkheden om op onderzoeksjournalistiek in te zetten. “We constateren een groeiende belangstelling en verbetering van de kwaliteit”, zegt Monda Heshusius, voorzitter van de vijfkoppige Mediaraad. 'Het sterkt ons in de overtuiging dat het fonds een nuttige impuls geeft aan de versterking van de journalistiek in Amstelveen. Het biedt lokale media en journalisten een goede kans om zich verder te ontwikkelen. We hopen dat er ook nu weer sterke voorstellen binnen zullen komen.'

Foto Amstelveen
( Bron Monda Heshusius/WhatsApp - 2021)

Monda Heshusius voorzitter van de Mediaraad Amstelveen


Indienen aanvraag Mediafonds. Media en individuele journalisten die in aanmerking willen komen voor een bijdrage vanuit het Mediafonds kunnen hun aanvraag indienen bij de Mediaraad Amstelveen. Daarvoor moeten aanvragen aan een aantal criteria voldoen. Zo moet de productie een goed journalistiek niveau hebben, journalistiek onafhankelijk zijn gemaakt en maatschappelijke relevantie hebben voor de inwoners van Amstelveen. Het resultaat moet voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Een aanvraag indienen kan tot en met 31 maart 2022 via de website van de Mediaraad. Voor criteria, aanvraagformulier en meer informatie over het Mediafonds: kijk op www.mediaraadamstelveen.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.