Bijgewerkt: 8 mei 2024

840 huishoudelijke hulpen in Amstelveen kregen cadeaukaart

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-09-2023

Medewerkers die huishoudelijke hulp bieden aan Amstelveners zijn in het zonnetje gezet. Ze kregen een cadeaukaart uitgereikt door Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn op 27 september 2023. 'De medewerkers maken echt het verschil in onze samenleving. Een attentie is meer dan verdiend' - aldus de wethouder.

Ook de chauffeurs in het WMO- en leerlingenvervoer krijgen de attentie, alsmede de medewerkers die zich bezighouden met bijvoorbeeld de planning. In totaal gaat het om zo’n 840 medewerkers.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Wethouder Marijn van Ballegooijen, Marco Duut directeur van Zorgsamen en Angelique Schuitemaker bestuurder van Stichting Brentano met de huishoudelijke hulpen en de cadeaukaarten voor de ingang van verzorgingshuis 't Huis aan de Poel op 27 september 2023

Hoge werkdruk. 'De hulpen in het huishouden werken soms onder hoge werkdruk. Maar het is zo belangrijk dat ze er zijn voor Amstelveners die het nodig hebben. “En dat geldt zeker ook voor de WMO-chauffeurs en de chauffeurs in het leerlingenvervoer. Daar is vaak kritiek op, maar de chauffeurs zélf zijn niet degenen die de problemen veroorzaken. Zij doen dit werk met hart en ziel en verdienen hiervoor waardering'- zegt wethouder Van Ballegooijen.

Van Ballegooijen overhandigde de eerste kaarten symbolisch bij Brentano in verzorgingshuis ’t Huis aan de Poel in bijzijn van bestuurder Angelique Schuitemaker. Namens aanbieder Zorgsamen B.V. was directeur Marco Duut aanwezig met zes huishoudelijke hulpen. De overige kaarten worden via andere aanbieders aan hun medewerkers verstrekt.

Dankbaar werk. De huishoudelijke hulpen waren op de bijeenkomst eensgezind; het is dankbaar werk. ‘Je bouwt een band op met de mensen waar je thuiskomt en het geeft voldoening ze een schoon huis te bezorgen’, aldus de medewerkers. Amstelveners die geïnteresseerd zijn om ook huishoudelijke hulp of chauffeur te worden kunnen via de gemeente in contact komen met een van de aanbieders: werkpleinaa@amstelveen.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.