Bijgewerkt: 28 november 2022

85 collectanten in Amstelveen de straat op voor Amnesty

Nieuws -> Informatief

Bron: Mea van Tilburg
07-02-2013

'Geef om vrijheid' collecte van Amnesty International

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2013 voor de 11de maal een landelijke collecte. In Amstelveen zullen 85 collectanten in de week van 10 t/m 16 februari 2013 de straat op gaan. Vorig jaar werd tijdens de collecte in de gemeente Amstelveen ruim 12,000 euro opgehaald. In 2012 gingen in heel Nederland 22.000 vrijwilligers langs de deuren en werd €1.730.000,- opgehaald.

Met de slogan ‘Geef om vrijheid’ wil Amnesty duidelijk maken, dat vrijheid niet in alle landen vanzelfsprekend is en dat er geld nodig is om de vrijheid van mensen te waarborgen. Wereldwijd doet Amnesty International onderzoek en voert actie voor een menswaardig bestaan voor iedereen.

amnesty Amstelveen
(Bron Amnesty International - 2013)

De flyer 'Geef om vrijheid' collecte van Amnesty International


Amnesty komt op voor mensen die worden mishandeld, verkracht of vermoord om wat ze zeggen, of doen of alleen maar omdat ze vrouw zijn. Amnesty strijdt voor de vrijlating van gewetensgevangenen, voor mensen die gemarteld worden, of ter dood veroordeeld zijn. Amnesty voert actie voor een schoon leefmilieu, schoon drinkwater, gezondheidszorg en een dak boven je hoofd. Amnesty International doorbreekt de stilte, geeft slachtoffers een stem en roept op tot wereldwijde naleving van de mensenrechten.

Waarom collecteren?

Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Voor onderzoeken en acties ontvangt de organisatie geen geld van overheden, of van politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften, zoals tijdens de collecte, maken het werk van Amnesty blijvend mogelijk.

Amnesty’s werk blijft helaas nodig. Schendingen van mensenrechten vinden nog steeds wereldwijd plaats. In een groot aantal landen worden gevangenen gemarteld. Ook kinderen worden het slachtoffer van gruwelijke vormen van geweld en mishandeling. Gewetensgevangenen krijgen vaak oneerlijke processen en de doodstraf wordt nog steeds uitgevoerd.  Zie ook: www.amnestyamstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.