Bijgewerkt: 12 juni 2024

85.000 historische films op YouTube van British Pathé

Nieuws -> Informatief

Bron: British Pathé
19-04-2014

Het Weekjournaal van het archief van British Pathé heeft zijn gehele collectie van 85.000 historische films in hoge resolutie geüpload naar zijn YouTube-kanaal. Deze ongekende release van vintage nieuwsberichten en cinemagazines is onderdeel om het archief toegankelijker voor kijkers over de hele wereld te maken.

'Onze hoop is dat iedereen die een computer heeft, deze films zal zien en ervan genieten’ - zegt Alastair White, General Manager van British Pathé. 'Dit archief is een ongeëvenaarde schat in historische en culturele betekenis, die nooit mag worden vergeten. Het uploaden van de films naar YouTube leek de beste manier.'British Pathé was ooit een dominant kenmerk van de Britse cinema-ervaring, bekend om eersteklas rapportage en een informatieve, maar toch unieke onderhoudende stijl. Het wordt nu beschouwd als het beste bioscoopjournaal archief, dat er bestaat. De collectie omvat beelden verspreid over de jaren 1896-1976 en niet alleen uit Engeland, maar uit de hele wereld. Ook de belangrijkste gebeurtenissen, bekende gezichten, modetrends, reizen, sport en cultuur zijn te zien. Het archief is vooral sterk in een totaal overzicht van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Alastair Wit vervolgt: ‘Of je nu op zoek bent voor de weergave van de koninklijke familie, de Titanic, de vernietiging van Hindenburg, de grootste zeppelin ooit gebouwd, of eigenzinnige verhalen over het Britse tijdverdrijf, het is op ons kanaal te zien’.

Dit project wordt geleid door het Duitse bedrijf Mediakraft, dat verantwoordelijk is voor tal van vroegere YouTube successen. Het bedrijf creëerde met behulp van British Pathé materiaal het nieuwe content, in het Engels en in andere vreemde talen. British Pathé op YouTube. Bekijk ook de in Nederland gemaakte films.

British Pathé?

Pathé News was een producent van journaals, cinemagazines en documentaires uit 1910 tot 1970 in het Verenigd Koninkrijk. De oprichter, Charles Pathé, was een pionier van bewegende beelden van foto's in de stille era. Het Pathé Nieuwsarchief is vandaag de dag bekend als ‘British Pathé’. De inzameling van nieuws en films is volledig gedigitaliseerd en online beschikbaar.

Charles Pathé (26 december 1863 - 25 december 1957) was een belangrijke Franse pionier van de film- en opname-industrie. De zoon van een slagerij eigenaar, Charles Pathé werd geboren in Chevry-Cossigny, in de Seine-et-Marne departement van Frankrijk. Samen met zijn broer Émile vormde hij Pathé Records. Twee jaar later creëerde zij de Societé Pathé Frères de film productie en het distributie bedrijf. Beide bedrijven zouden een dominante internationale troepenmacht in hun respectievelijke industrieën worden. In 1929 verkocht Charles Pathé zijn belang in de bedrijven en trok zich terug in Monaco, waar hij in 1957 stierf.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.