Bijgewerkt: 14 oktober 2024

87% van de basisschoolleerlingen vindt de verkeersles op school saai

Nieuws -> Informatief

Bron: ANWB
18-01-2015

Uit een peiling onder basisschoolleerlingen en leerkrachten blijkt, dat maar liefst 87% van de leerlingen de huidige verkeerslessen op school saai te vinden. Zo’n 81% van de leerlingen geeft aan, dat ze met verkeersles dingen leren die ze in het echt nooit meemaken. Daarom ontwikkelde de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond (ANWB) in samenwerking met uitgeverij Malmberg Let’s go!. Let’s go! is een praktijkgerichte digitale verkeersmethode met aantrekkelijke beelden, oefeningen en simulaties voor op het digibord. Daarmee kunnen met behulp van een programma verkeerssituaties uit de eigen woon- en schoolomgeving worden geoefend.



En al vindt ruim 61% van 377 leerkrachten de verkeerslessen helemaal niet saai, van hen wil 94% wel de lastige verkeerssituaties uit de directe omgeving van de kinderen vaker oefenen. Met Let’s go! kunnen leerkrachten dat ook. Een verkeerssituatie is helemaal zelf samen te stellen met concrete beelden uit de omgeving. Zo kunnen de leerlingen de route van huis naar school te voet en op de fiets tot in detail oefenen.

Let’s go! bevat digitale leermiddelen, werkboeken en praktijkoefeningen voor groep 1 tot en met 8 van de basisschool. Kinderen kunnen antwoorden nakijken met de app op tablet, of smartphone. Let’s go! is als een van de tien beste innovaties in het basisonderwijs genomineerd voor de NOT innovatie award 2015.

Let’s go! sluit aan op het bestaande ANWB Streetwise-programma. ANWB en uitgeverij Malmberg werken samen aan de verkeerseducatie voor kinderen. Ons gezamenlijk doel is, dat kinderen leren om zich zelfstandig en veilig in het verkeer te bewegen. De ANWB en Malmberg zijn er van overtuigd, dat goede en aantrekkelijke verkeerslessen op scholen een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. Beide partijen tekenden op 14 januari 2015 daarvoor een samenwerkingsovereenkomst.

ANWB?

De ANWB werd op 1 juli 1883 opgericht door Edo Johannes Bergsma en Dirk ter Haar onder de naam Nederlandsche Vélocipèdisten-Bond op de Maliebaan te Utrecht. De club had toen 200 leden. Twee jaar later werd de naam veranderd in Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond, waar de afkorting ANWB vandaan komt. Sinds de vereniging formeel 'toeristenbond' heet (1905) hebben de letters ANWB geen betekenis meer.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.