Bijgewerkt: 8 december 2022

8ste stadspeiling in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-02-2009

Komende maand in maart 2009 vindt voor de achtste keer de Stadspeiling plaats. Dit tweejaarlijks enquêteonderzoek onder Amstelveners, voorziet bestuurders en ambtenaren van betrouwbare informatie die op geen andere wijze te verkrijgen is. Op deze manier kunnen de signalen uit de samenleving worden opgepakt en vertaald in actiepunten.

Onderwerpen zijn onder andere kwaliteit van de woonomgeving, veiligheid, het Stadsplein, cultuur, sport, de relatie tussen burger en gemeentelijk bestuur, informatie en communicatie het scheiden van afval, bijzonder groen en vrijwilligerswerk.

5.000 inwoners van 18 jaar en ouder worden via een aselecte steekproef uit het bevolkingsbestand aangeschreven. Ook het digitale burgerpanel wordt benaderd.

Aselecte steekproef?

Onder een aselecte steekproef verstaat men in de statistiek een aantal onafhankelijke trekkingen uit dezelfde verdeling. Een aselecte steekproef laat zich beschrijven door een n-tal onderling onafhankelijke gelijkverdeelde stochastische variabelen X1,…., Xn. Men spreekt wel over een aselecte steekproef van X, als de verdeling waaruit de trekkingen afkomstig zijn, de verdeling van X is. De elementen van de steekproef zijn dan onafhankelijke kopieën van X.

Het begrip komt overeen met een aselecte steekproef met terugleggen uit de steekproeftheorie. (Bron: Wikipedia)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.