Bijgewerkt: 24 juli 2024

97 woningen worden in Kalkbranderij gebouwd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Eigen Haard
25-06-2024

Tijdelijke huisvesting realiseren voor verschillende groepen mensen die urgent woonruimte nodig hebben. Tijdelijke huisvesting realiseren voor verschillende groepen mensen zoals Oekraïense vluchtelingen en Amstelveense jongeren die urgent woonruimte nodig hebben op de locatie Kalkbranderij in de hoek van de Bovenkerkerweg, Beneluxbaan en Zetterij.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

Op de locatie Beneluxbaan en Zetterij komen er 97 woningen in maximaal vier bouwlagen voor een periode van 15 jaar. Er zijn 35 woningen bestemd voor Oekraïense vluchtelingen en 61 woningen voor Amstelveense jongeren. De oplevering is waarschijnlijk in september 2024. De foto is op 24 juni 2024 gemaakt

Het gaat om 97 woningen in maximaal vier bouwlagen voor een periode van vijftien jaar. Er zijn 35 woningen bestemd voor Oekraïense vluchtelingen en 61 woningen voor Amstelveense jongeren. Zij kunnen vanuit deze locatie doorstromen naar een permanente woonplek. Om dit project te realiseren wordt de jongerenontmoetingsplek (JOP) verplaatst. Op Amstelveendenkmee.nl kunnen voorstellen voor een alternatieve locatie kenbaar worden gemaakt. Totdat die gevonden is, wordt de JOP opgeslagen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

Het gebouw van de kant van de Beneluxbaan. Het wooncomplex bestaat uit drie gebouwen met bijbehorende fietsenstallingen


Hier komen 65 woningen met een oppervlakte van 31 m² en 32 woningen met een oppervlakte van 47 m². Geplande oplevering: in september 2024.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.