Bijgewerkt: 3 december 2023

9de Rotary Leerlingendebat in het Hermann Wesselink College

Nieuws -> Informatief

Bron: Rotaryclub Amstelveen-Amstel
18-02-2016

Voor de 9de keer wordt op woensdag 9 maart 2016 om 19.00 uur in het Hermann Wesselink College aan de Startbaan in Amstelveen de Amstelveense debatwedstrijd van het Rotary Leerlingendebat gehouden. Leerlingen van 4-VWO van het Amstelveen College, het Hermann Wesselink College en het Keizer Karel College zullen weer hun uiterste best doen het publiek, maar vooral de jury, van hun gelijk te overtuigen. De winnaar brengt in april een bezoek aan de Tweede Kamer om te horen, hoe daar gedebatteerd wordt.

Foto Amstelveen
(Foto KKC - 2015)

Rotary Leerlingendebat in het Keizer Karel College op 18 maart 2015. Het debat werd door de leerlingen van HWC gewonnen


De deelnemers zijn weer getraind in debatvaardigheden door het Nederlands Debat Instituut, een toonaangevend instituut op dit gebied. Het belooft dan ook weer een spetterende wedstrijd te worden met als thema 'Winnen met Woorden'. Rotaryclub Amstelveen-Amstel wil met haar inspanningen voor het Leerlingendebat bijdragen aan betere communicatie onderling om zo samenwerking en wederzijds respect te bevorderen.

De jury, onder voorzitterschap van John de Die, bestaat uit de rectoren van de scholen: Anke de Peuter van het Amstelveen College, Elisabeth Pels Rijcken van het Keizer Karel College, en Bert Kozijn van het Hermann Wesselink College en drie deskundige Rotaryleden. Wie gaat er deze keer Winnen met Woorden? Woensdagavond zal de aula van het Hermann Wesselink College zinderen van spanning bij deelnemers, klasgenoten, vrienden, ouders, docenten en iedereen die wil genieten van een woordensteekspel op hoog niveau.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.