Bijgewerkt: 25 juli 2024

A9 afrit 5 bij Stadshart Amstelveen is dicht op vrijdag 3 april 2020

Nieuws -> Rijksoverheid

Bron: Rijkswaterstaat
02-04-2020

Op vrijdag 3 april 2020 tussen 9.00 uur en 16.00 uur is de afrit naar het Stadshart (5), vanaf de A9 komende vanuit Holendrecht, afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via afrit 6 Aalsmeer. Aannemer VEENIX is bezig met voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Vorige week is gestart met onderzoek naar het draagvermogen van de grond (sonderingen) langs en op de A9. Bij afrit afrit 5 Stadshart/Amstelveen worden de laatste bomen tussen de A9 en de afrit verwijderd. Om de veiligheid van de werknemers en de weggebruikers te waarborgen sluiten we op vrijdag 3 april hiervoor afrit 5 af tussen 9.00 en 16.00 uur.

Foto Amstelveen
(Bron Rijkswaterstaat - 2020)

Luchtfoto van de rijksweg A9 ter hoogte van Amstelveen Stadshart


Omleidingen. Verkeer vanuit Amsterdam richting het Stadshart kan keren bij afrit 6 Aalsmeer. De omleiding wordt met gele borden aangegeven. De komende tijd voert VEENIX op verschillende locaties op de A9 en gemeentelijke hoofdwegen grondonderzoek uit. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, sluiten we af en toe korte tijd rijstroken af. Omdat we dit buiten de spitsen doen en het op dit moment erg rustig is op de snelweg, is de verwachting dat hierdoor geen verkeershinder ontstaat. De A9 blijft bij deze werkzaamheden altijd open voor verkeer. Dat geldt ook voor de gemeentelijke hoofdwegen zoals de Keizer Karelweg, Beneluxbaan en de Burgemeester Boersweg.

Versnelde planning. Nu het rustig is op de weg voert VEENIX indien mogelijk werkzaamheden op de A9 versneld uit. De werkzaamheden leveren daardoor minimale hinder op voor weggebruikers. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden volgt VEENIX uiteraard de richtlijnen van het RIVM op.

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen legt Rijkswaterstaat de A9 over een lengte van 1,6 kilometer verdiept aan, met drie overkappingen: één ter hoogte van het Oude Dorp, één ter hoogte van het Stadshart en één ter hoogte van de Meander/Bovenlandpad. Op andere plaatsen langs de weg komen in totaal veertien kilometer aan geluidsschermen. Het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht is het vijfde traject en tevens laatste traject van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere. Lees meer over het project: Verbreding A9 bij AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.