Bijgewerkt: 26 februari 2024

ABN-AMRO opent Dataistic Center in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: ABN-AMRO
31-01-2019

ABN AMRO en Dell EMC openen op 31 januari 2019 in Amstelveen een laboratorium, waar wetenschappers en studenten data-onderzoek kunnen uitvoeren, genaamd het 'Dataistic Center'. Het ‘Dataistic Center’ maakt kennis en hardware beschikbaar voor een brede groep wetenschappers, waardoor er experimenten kunnen worden gedaan waar zowel de universiteiten, ABN AMRO en Dell EMC hun voordeel mee kunnen doen.

Toegang tot moderne hardware, expertise en support. In het Dataistic Center hebben de gebruikers toegang tot moderne hardware en support voor het doen van experimenten. Ook kunnen gebruikers data van andere gebruikers hergebruiken en zijn er netwerkmogelijkheden met gelijkgestemde data-professionals. Uiteraard biedt het Dataistic Center daarnaast expertise op het vlak van bankieren, ondernemen en technologische ontwikkelingen. De eerste experimenten op het cluster zijn gestart. Een groep studenten gebruikt het cluster voor geavanceerde analyses voor kankeronderzoek in samenwerking met Erasmus MC en UMCG.

Foto Amstelveen
(Bron ABN-AMRO - 2019)

Servers in het 'Dataistic Center'


Meer data, meer waarde. Micha Rentier, Head of Technology Lab bij ABN AMRO: 'De afgelopen twee jaar hebben we op diverse manieren samen met de wetenschap gewerkt aan data-analyses en mooie resultaten geboekt. Zo hebben we tijdens een van de hackathons analyses gedaan op medische datasets om informatie te genereren die belangrijk is voor de behandeling van kanker. De resultaten waren verbluffend. Op basis van die ervaringen zetten we nu samen met Dell EMC met deze opening een volgende stap.'

'We leven in een samenleving, waarin data steeds crucialer wordt en een centrale rol inneemt in vele sectoren, zoals de zorg en educatie', zegt Patrick van de Coolwijk, Managing Director Commercial bij Dell EMC Nederland. 'Met de dag komt er meer data beschikbaar en daar kan ook de wetenschap veel waarde uit creëren. Wij zien het als onze missie om initiatieven als het Dataistic Center te steunen en zijn verheugd om samen met ABN AMRO studenten en wetenschappers te faciliteren in hun baanbrekende onderzoek', aldus Van de Coolwijk. Meer informatie. Universiteiten die ook interesse hebben om gebruik te maken van het lab kunnen voor nadere informatie e-mailen naar dataistic.center@nl.abnamro.com

EMC Corporation, genoemd naar de initialen van de drie oprichters (Egan, Marino, Curly), is nu onderdeel van Dell, vandaar verwijzingen naar Dell EMC. Ten tijde van de overname van 2016 door Dell nam Forbes nota van de focus van EMC op 'de ontwikkeling en verkoop van hardware en software voor gegevensopslag en -beheer en het overtuigen van haar klanten om haar producten te kopen, onafhankelijk van hun andere IT-aankoopbeslissingen' op basis van 'best-of-breed'. Dell gebruikt de EMC-naam bij sommige van zijn producten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.