Bijgewerkt: 10 mei 2021

ANBO: Pensioenen verlagen is diefstal

Nieuws -> Sociaal

Bron: ANBO
17-03-2009

Duizenden gepensioneerden van de ouderenbond ANBO hebben via e-mail hun kritiek geuit bij minister Donner op zijn herstelplan voor de pensioenfondsen- meldt in een bericht de ouderenbond.

“Veel pensioenen worden al niet geïndexeerd. Pensioenen verlagen is diefstal. Het is veel te vroeg om dat eind volgend jaar al te willen afdwingen”. Dat laten veel gepensioneerden de minister van Sociale Zaken via het e-mailoffensief weten.

Contractbreuk

De boodschap van de gepensioneerden, die vandaag door ANBO bij de minister werd bezorgd, is hard en duidelijk. “Het is schandalig gekort te worden op iets waarvoor je jaren verplicht hebt betaald. Dat is contractbreuk. Pensioen is uitgesteld loon. De overheid moet er van afblijven.”

Veel gepensioneerden laten weten dat hun pensioen is opgebracht door premiebetaling van hardwerkende mensen. Anderen vrezen bij verlaging van het aanvullend pensioen de hypotheeklasten niet langer te kunnen betalen.

Minister Donner krijgt via het mailoffensief ook alternatieven aangereikt. De gepensioneerden zeggen dat de lage dekkingsgraad bij de pensioenfondsen en “zijn administratieve aanpak” vooral een probleem is dat voortkomt uit de geldende regels. “Het gaat om de lange termijn en dan is het onverstandig om over één nacht ijs te gaan als het even tegenzit. Alle gepensioneerden over één kam scheren is uit den boze; maatwerk is geboden.”

Lees de brief aan minister Donner (Word .doc)

ANBO?

ANBO is de grootste ouderenbond van Nederland en spreekbuis voor 400.000 senioren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.