Bijgewerkt: 25 juni 2022

ANBO Raad en Daad vernieuwt haar dienstverlening

Nieuws -> Informatief

Bron: ANBO
17-10-2016

Vanwege de toenemende behoefte aan ondersteuning bij langer zelfstandig wonen breidt seniorenorganisatie ANBO haar dienstverlening steeds verder uit. Directeur-bestuurder Liane den Haan: “Via onze verruimde, vraaggestuurde dienstverlening ANBO Raad & Daad is er een keten van ondersteunende ledenservices uitgerold. Die begint bij de hulpvraag van senioren, en voert ze via hulp online, per telefoon of per mail helemaal tot aan een bezoek bij hen thuis door een ANBO Consulent, of Sociaal Netwerker. Zo kunnen wij senioren en hun mantelzorgers effectief ondersteunen bij eenvoudige vragen en de hulp opschalen bij moeilijkere problemen.”

Foto Amstelveen
(Foto Patricia Steur - 2015)

Liane den Haan algemeen directeur bij ANBO


Vraaggericht. In de rijkdom aan informatie die het internet biedt, zijn burgers steeds meer geneigd de weg te verliezen. “Ze willen het liefst zo snel mogelijk antwoord op een specifieke vraag of probleem,” legt Den Haan uit. “Daarom is onze ANBO Raad & Daad site vernieuwd. Startpunt is de vraag van de senior, of mantelzorger. Via de meest gestelde vragen en een lerend systeem komen zij snel tot de kern. In de meeste gevallen biedt de online informatie zo antwoord op vragen. Maar ANBO biedt ook persoonlijk advies en ondersteuning op maat, telefonisch via de ANBO Raad & Daad Advieslijn of persoonlijk door de Sociaal Netwerker of Consulent.”

Voor iedere vraag een antwoord. De keten van dienstverlening van ANBO Raad & Daad is in staat op te schalen wanneer de hulpvraag dit verreist:

-Online informatie of voorbeeldbrieven voor leden en niet-leden van ANBO.

-Telefonisch advies via de ANBO Raadslijn.

-ANBO Sociaal Netwerkers voorkomen eenzaamheid bij ouderen. Ze zoeken mensen thuis op en maken hen enthousiast om mee te doen met activiteiten bij hen in de buurt.

-De ANBO Consulent voor meer ingewikkelde hulpvragen, zoals het aanvragen van hulpmiddelen of hulp bij de financiële administratie.

Den Haan: “Voor iedere vraag een antwoord, voor elke mate van ondersteuning een oplossing binnen handbereik, daar gaan we voor.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.