Bijgewerkt: 13 augustus 2022

ANNA luidt de noodklokken voor horeca en cultuur in Amstelveen!

Nieuws -> Informatief

Bron: Erwin van der Laan
20-01-2022

Zaterdag 22 januari 2022 om 12:05 uur zullen de klokken van de voormalige Annakerk aan de Amsterdamseweg 22 in Amstelveen een uur lang worden geluid om de aanhoudende sluiting van horeca en cultuur onder de aandacht te brengen. Cijfers laten zien dat deze kostbare sluiting niet nodig is. Om te merken dat het water ons aan de lippen staat, zijn zullen we met onze laatste krachten de klokken handmatig luiden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De St. Annakerk aan de Amsterdamseweg 22 in Amstelveen in maart 2021


Al bijna twee jaar lang is ons financiële en sociale welzijn afhankelijk van een onnavolgbaar overheidsbeleid. In april 2021 is de motie Dijkhoff unaniem door de Tweede Kamer aangenomen. Hierin is afgesproken dat na een lockdown de mogelijkheden tot heropening evenredig over de samenleving verdeeld moet worden. Dit is nu niet het geval en dat is zeer kwalijk. Er zijn nu inschatbare risico's die niet anders zijn als in een normale tijd. Het is tijd voor heropening!

Horeca en culturele instellingen willen zo snel mogelijk heropenen en het leven weer oppakken zoals ook de rest van Europa dit doet. Uiterlijk op 26 januari 2022. De koek is op! De Annakerk is het thuis van Naeckte Brouwers en proeflokaal ANNA. Beiden zijn door de sluitingen van de afgelopen twee jaar hard geraakt en uitgeput.


Update 22 januari 2022

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken meldt op Twitter: Samen met @HerbertRaat bij @ANNA_Amstelveen om de ludieke oproep tot heropening van #horeca en #cultuur te steunen met het luiden van de #klokken. Hopelijk snel weer bezoekers in deze nu lege culturele hotspot van #Amstelveen...

Foto Amstelveen
(Bron Twitter - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken en Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur luiden de klok in de Annakerk op 22 januari 2022


Ps.: het was stiekem best leuk om dit óók een keertje te mogen doen... dank Erwin van der Laan en Peter Kluskens @ANNA_Amstelveen voor de uitnodiging. Ludiek protest!
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.