Bijgewerkt: 22 februari 2024

ANWB wil regiopark Amstelland

Nieuws -> Natuur

Bron: Amstelveens Weekblad
01-04-2010

De ANWB pleit voor een groot regiopark bij Amsterdam, genaamd Amstelland. Door het verbinden van de Amstelscheg aan de bestaande parken: Amstelpark, Ouderkerkerplas, park en golfterrein bij het Abcoudermeer en het park rond de Gaasperplas, ontstaat er een groot stadsregionaal park, waar gewandeld, gefietst en van de natuur en het landschap genoten kan worden.

Dit staat in de recreatievisie 'Het Groene Hart mooi dichtbij', die de ANWB donderdag heeft gepresenteerd. In die visie doet het ook voorstellen om dit regiopark te financieren. De visie is of wordt binnenkort ook overhandigd aan de voorzitter van de Stuurgroep Groene Hart en de betrokken provincies en gemeenten in de Randstad.

Door aaneenkoppeling van de groene gebieden, ontstaat een doorlopende strook langs de zuidrand van Amsterdam met verbindingen naar het Groene Hart. Hierdoor krijgen Amsterdammers dichtbij huis betere recreatiemogelijkheden. In de recreatievisie staan behalve dit plan, ook plannen voor vergroten van het Amsterdamse Bos en de Natuurboulevard IJmeer.

De stadsregionale parken zijn grote aaneengesloten gebieden aan de rand van de steden. Met de plannen voor deze groengebieden legt de ANWB het ambitieniveau hoger dan de bestaande plannen die er liggen. De ANWB stelt voor om de gebieden aantrekkelijker in te richten en hiermee beter aan te sluiten op de wensen van de recreant.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.